Vraag de warmtepomp subsidie van Greenchoice aan

ClubGreen | december 11, 2019 | 0 | Green Blog

Een warmtepomp aanschaffen is soms een hele klus, laat staan het aanvragen van de warmtepomp subsidie als je hier geen verstand van hebt. Daarnaast ben je veel geld kwijt, waardoor het nog maar de vraag is of je hier het budget voor hebt. De subsidie komt jou daarom tegemoet in de kosten. Met deze subsidie krijg je namelijk een groot bedrag terug, waardoor je op weg wordt geholpen naar een duurzaam huis. Onderstaande informatie helpt jou daarom aan alle kennis die je nodig hebt om de warmtepomp aan te schaffen en de bijbehorende subsidie aan te vragen. 

De warmtepomp subsidie als stimulering vanuit de overheid 

De warmtepomp subsidie is ontstaan naar aanleiding van initiatieven van de overheid om het gebruik van duurzame energie te stimuleren. Sinds 2016 zijn particulieren daarom in de gelegenheid om producten aan te schaffen die deze duurzame energie opwekken, zoals de warmtepomp. In 2019 is er een bedrag van 100 miljoen euro beschikbaar gesteld, welke de Investeringssubsidie Duurzame Energie wordt genoemd. De regeling loopt nog tot 2030, waardoor huishoudens de tijd krijgen om over te stappen. Zeker met het zicht op de toekomst, waarin er geen gasaansluitingen meer geïnstalleerd mogen worden, is het verstandig om hiernaar te kijken. 

Een tegemoetkoming in de kosten

De warmtepomp subsidie van Greenchoice kan gezien worden als een tegemoetkoming in de kosten. Je kunt namelijk een bedrag van 1700 euro ontvangen als je een hybride waterpomp aanschaft. Hiermee stimuleert de overheid op een energiezuinig alternatief, waarbij jouw energiekosten ook aanzienlijk worden verlaagd. De subsidie wordt altijd vanuit een bepaald model opgebouwd, waardoor je een goede bonus hebt voor jouw duurzame ontwikkelingen. Het is echter goed om te weten hoe deze subsidie wordt opgebouwd, zodat je een helder beeld hebt en de subsidie op de juiste manier aan kunt vragen. 

De opbouw van de subsidie 

Bij de aanschaf van een waterpomp krijg je altijd een waterpomp subsidie van 1000 euro. Hier komt nog 100 euro per kW vermogen bij. De warmtepomp van Greenchoice is 4kW, wat neerkomt op 400 euro. Doordat de pomp ook voorzien is van het A++ label ontvang je ook nog eens een extra bonus van 300 euro. Hierdoor kom je in totaal op 1700 euro uit. De Rijksoverheid stimuleert jou in dit geval door een betaalbare tussenstap naar een volledig gasvrije woning te realiseren. De subsidie wordt hierdoor ook niet volledig door Greenchoice uitgekeerd en je moet deze ook zelf aanvragen. 

De documenten en gegevens noodzakelijk voor de aanvraag 

Om de waterpomp subsidie aan te kunnen vragen, moet je het aankoopbewijs en de betaling bij de hand houden. Ook het etiket, de productkaart en de technische documentatie is van belang voor de aanvraag. Je hoeft dan alleen maar naar de website van de Rijksoverheid te gaan en het formulier volledig in te vullen die je te zien krijgt wanneer je op ‘aanvragen’ klikt. Volg hier ook alle stappen, zodat je niets vergeet in te vullen. Daarna kun je de aanvraag compleet maken door alle specificaties in te geven bij de aanvraag voor de Investeringssubsidie duurzame energie. Ook voeg je alle benodigde documentatie bij, zodat je de aanvraag met succes in kunt sturen. 

Verzekerd van alle voordelen van de warmtepomp 

Als je van plan bent om de warmtepomp aan te schaffen en jouw huis te voorzien van duurzame energie dan kun je bovenstaande informatie gebruiken voor de aanvraag van de warmtepomp subsidie. Zo ben je niet alleen verzekerd van een goed apparaat om energiezuinig te gaan leven, maar heb je ook een flinke tegemoetkoming in de kosten naast de besparingen die jij maandelijks op jouw energierekening terug kunt vinden. Zo geniet je van alle voordelen, zonder dat je hier veel geld aan kwijt bent. Het is dus altijd goed om verder te kijken en van hieruit aan de slag te gaan. 

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl