10 tips voor een duurzaam kantoor

 

duurzaam kantoor

duurzaam kantoor

Hoe kunt u uw kantoor ‘vergroenen’?
Met deze 10 eenvoudige tips maakt u van uw werkplek een duurzame duurzame werkplek.

  1. Wanneer er niemand meer aanwezig is, doe dan het licht uit. Hoe vaak ziet u wel niet verlichte kantoorpanden midden in de nacht? Het laten branden van het licht op kantoor kost jaarlijks ongeveer net zoveel energie als het verwarmen van een heel huis voor vijf maanden. Zonde! Gebruik daarnaast zoveel mogelijk LED-lampen.
  2. Hetzelfde geldt voor de verwarming op kantoor. Laat deze niet onnodig loeien.
  3. Zet aan het eind van de dag alle computers echt uit. Wanneer niemand er meer gebruik van maakt, hoeven ze noch aan noch op standby te staan. Wist u dat een computer die een hele nacht op standby staat net zoveel energie verbruikt als het zetten van 30 kopjes koffie?
  4. Dit geldt ook voor het kopieerapparaat. Zet deze ook uit wanneer de werkdag erop zit want ook dit apparaat vreet onnodig stroom wanneer u hem op standby laat staan.
  5. Koop printers, faxen en andere dergelijke apparaten die voorzien zijn van het Energystar of GEEA-label. Deze apparaten zijn energiezuiniger. En wist u dat een inkjetapparaat ongeveer 40% minder energie verbruikt dan een laserapparaat?
  6. Maak gebruik van artikelen die het FSC keurmerk dragen voor duurzaam bosbeheer. Denk aan meubelen, printpapier en briefpapier. Zo weet u zeker dat het hout waarvan het papier gemaakt is op een verantwoorde wijze gekapt is.
  7. Kies voor duurzame koffie en thee op kantoor. Bij duurzame koffieteelt zorgen de gecertificeerde boeren voor goede lonen, huisvesting, onderwijs en gezondheidszorg voor hun arbeiders en families.
  8. Recycle het afval. Zet aparte afvalbakken neer voor verschillende soorten afval: karton en papier, plastic, inktpatronen en gft.
  9. Print zo min mogelijk en als het echt nodig is, print dan dubbelzijdig. Gebruik ook oude velletjes voor het maken van aantekenen in plaats van printpapier. Ga zo zuinig mogelijk met papier om.
  10. Let op uw woon-werkverkeer. Gebruik zoveel mogelijk de fiets indien mogelijk. Of neem anders het

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Blijf op de hoogte met de ClubGreen nieuwsbrief:

Lifestyle

Planet

Business