5x de meest voorkomende bedrijfsongevallen

ClubGreen | april 10, 2021 | 0 | Bedrijven

Dagelijks raken 400 mensen van de Nederlandse arbeidsmarkt. Dat kan door een ongeluk op de werkvloer gebeuren. Maar ook door psychische klachten, zoals een depressie of burn-out. Als zelfstandig ondernemer zit je dan zonder inkomen. Hoe voorkom je de grootste gevaren? En wat kan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers voor je betekenen?

Aansprakelijk voor schade

Als eigen baas ben je zelf aansprakelijk voor de schade die je per ongeluk veroorzaakt tijdens je werkzaamheden. Dit houdt zowel schade aan anderen als andermans spullen in. Denk bijvoorbeeld aan een computer die je omstoot bij je opdrachtgever. Of misschien struikelt een voorbijganger over je verlengsnoer. In beide gevallen kom jij met de kosten te zitten. En dat kan duur uitpakken, tenzij je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers hebt.

Voorkom een faillissement

Met deze verzekering voorkom je dat je de schade uit eigen zak moet betalen. En dat scheelt een hoop geld: bij letsel kan de schadepost wel tot in de honderdduizenden euro’s oplopen. Zo’n fikse rekening kan je bedrijf in gevaar brengen of zelfs een faillissement betekenen. Daarom is het verstandig om als zzp’er op tijd een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Top 5 ernstige werkongevallen

In welke branche je ook werkt, er ligt altijd wel een risico op de loer. Door de grootste gevaren voor jouw beroep te kennen, kun je je beter voorbereiden op de risico’s en (waar mogelijk) de nodige voorzorgsmaatregelen nemen.

Dit zijn de vijf meest voorkomende ongevallen op de werkvloer:

  1. struikelen
  2. vallen
  3. zuurstoftekort in een besloten ruimte
  4. ongeluk met een heftruck of transportband
  5. ongeluk met een niet-uitgeschakelde machine of met een draaiend deel van een machine

Arbeidsongeschikt: wat nu?

Met de juiste maatregelen kun je het risico op een bedrijfsongeval verkleinen. Toch is er altijd een kans op tijdelijke of langdurige arbeidsongeschiktheid, hoe voorzichtig je ook bent. Recht op een bescheiden bijstand heb je als arbeidsongeschikte zzp’er pas als je door al je eigen geld heen bent, inclusief je buffer.

Zorg daarom dat je als zzp’er ook dan voorzien bent van een comfortabel inkomen. Dit kan door een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) voor zzp’ers af te sluiten. Deze keert tot wel 90 procent van je gebruikelijke inkomen uit.

Aov met broodfonds

Om te besparen op je aov-premie kun je je aov aanvullen met een broodfonds.  Dit kun je doen door een aov met twee jaar wachttijd af te sluiten. Een broodfonds dekt namelijk alleen de eerste twee jaar van je arbeidsongeschiktheid.

Goed om te weten: de premie voor je aov is fiscaal aftrekbaar en krijg je dus deels weer terug van de Belastingdienst.

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl