9 tips om uw stroomverbruik te verminderen

stroom besparen

Stroom besparen

Bent u benieuwd hoeveel stroom u nog kunt besparen? Een gemiddeld huishouden verbruikt jaarlijks zo’n 3.300 kWh aan stroom. Dit komt neer op ongeveer 650 euro. Dat kan veel lager. Hoe? Dat leest u hier.

  1. Hoe zuinig is uw koelvriescombi? Welk label heeft deze? Ook als deze nog gewoon goed werkt, kan het lonen om uw acht jaar oude energieslurper te vervangen door een zuinige A+++ koelvriescombi. Hierdoor bespaar je al gauw 200 kWh per jaar.
  2. Vervang uw gloeilampen door LED-lampen. Ook als deze nog werken. Met het vervangen van 11 peertjes bespaart u al 140 kWh per jaar.
  3. Zet apparaten als uw modem, tv, computer en muziekinstallatie echt helemaal uit als u deze niet gebruikt. Zo bespaart u al gauw 150 tot 300 kWh per jaar.
  4. Probeer het gebruik van elektrische bijverwarming te beperken. Het niet gebruiken van vloerverwarming of elektrische kachels bespaart jaarlijks 350 kWh.
  5. Heeft u een extra koelkast in de schuur staan? Een zogenaamde ‘bierkoelkast’? Zet deze alleen aan als u hem daadwerkelijk gebruikt, bijvoorbeeld bij een barbecue of het vieren van een verjaardag.
  6. Koopt u een nieuwe wasdroger? Kies dan voor een zuinige A++ warmtepompdroger in plaats van de goedkopere B wasdroger. Zo bespaart u bijna 200 kWh.
  7. Kies er zoveel mogelijk voor om uw was aan de waslijn te drogen in plaats van de was in de droger te doen. Dit bespaart gauw 125 kWh per jaar.
  8. Was zoveel mogelijk op 30 graden en zet de machine pas aan als deze vol is. Vaak is een wasmachine maar voor 2/3 deel gevuld. Dat is zonde! Door minder wasjes te draaien bespaart u flink wat energie.
  9. Zet uw vaatwasser op het eco programma en laad hem zo vol mogelijk. Met de hand afwassen, bespaart nog meer!

Met het toepassen van bovenstaande tips bespaart u al bijna 2.000 kWh per jaar. Dit komt neer op 400 eurp, ofwel ongeveer 2/3 deel van het stroomverbruik van een gemiddeld huishouden.

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Blijf op de hoogte met de ClubGreen nieuwsbrief:

Lifestyle

Planet

Business