Alles over het gebruik van kleur in je keuken

ClubGreen | april 8, 2024 | 0 | Wonen

Je beseft het je wellicht niet, maar we zijn de hele dag bezig met kleur. Het is overal en heeft een grote impact op de omgeving. Thuis in de woonkamer, maar ook zeker in de keuken, zorgt elke kleur voor een heel andere uitstraling. Er zijn groene, zwarte, grijze en witte keukens, maar welke kleur past het best bij jou? Lees snel verder. Wij vertellen je alles over het gebruik van kleur in de keuken!

Het effect van kleur

Laten we het eerst eens hebben over het effect van kleur. Zoals je weet zorgt de juiste combinatie van kleuren voor een fijne sfeer. Wist je dat kleur zelfs invloed heeft op je emoties? Rood en oranje zorgen bijvoorbeeld voor geluk en liefde. Kleuren zoals blauw en groen komen met rust. Combineer je meerdere felle kleuren? Dat kan juist weer zorgen voor drukte in je hoofd. Het is dus belangrijk om te kiezen voor de juiste kleuren in de keuken.

Hoe bepaal je de beste kleur?

Nu vraag je je waarschijnlijk af: welke keukenkleur past bij mij? Dat ligt aan een aantal factoren. Natuurlijk houd je jouw lievelingskleuren in je gedachten. Je kijkt graag naar een kleur die je mooi vindt natuurlijk. Houdt ook rekening met de kleuren in de rest van je woning. Heb je een open keuken? Die moet dan natuurlijk goed passen bij de woonkamer. Maak het niet te druk en blijf vooral bij jezelf. Online kan je enorm veel inspiratie opdoen, dus kijk welke combinaties je mooi vindt.

Trends op het gebied van kleur

Een goede manier om de kleur van je keuken te bepalen, is door te letten op de trends. Dan weet je sowieso dat je gaat voor een stijlvolle keuken. Een opvallende kleur die je steeds vaker terugziet is groen. Vooral olijf- of oudgroen is populair. Het zorgt voor een landelijke en gezellige uitstraling. Verder gebruiken we natuurlijk wit, zwart en grijs. Deze zijn namelijk makkelijk te combineren met verschillende woonstijlen. 

Combineren van kleuren

Het combineren van kleuren is een leuke uitdaging. Ga je voor één opvallende kleur? Blijf daar dan bij. In een groene keuken is wat extra rood of lichtblauw niet echt op zijn plek. Wel zou je hier een aantal houttinten aan kunnen toevoegen. Heeft jouw keuken een neutrale kleur? Daar voeg je wat makkelijker meerdere kleuren aan toe. Denk aan een blauwe achterwand of juist een kleurrijk vrijstaand fornuis. 

Wees dus niet bang om kleur te gebruiken in je keuken. Ga voor een van de moderne trendkleuren of kies iets dat echt bij jou past. In een keuken met de juiste kleuren is koken een feestje! 

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl