Alles wat je moet weten over een leuke tuinkamer

ClubGreen | april 15, 2020 | 0 | Bedrijven

Iedereen vindt het heerlijk om te genieten van hun tuin. Niks is namelijk lekkerder als even uit kunnen rusten in de natuur. Het liefst wil je dan ook het hele jaar lang kunnen genieten hiervan. Met een tuinkamer kan je dit gelukkig waarmaken. In een tuinkamer zit je namelijk beschut tegen de wind en vooral ook de koud in de winter. Toch heb je een goede verbinding met je tuin door de grote glazen wanden. Veel mensen weten dan ook niet goed wat een tuinkamer is, in dit artikel vertel ik daar meer over!

Serre, veranda of tuinkamer

Je hebt natuurlijk veel dingen in een tuin, zo heb je een kapschuur, tuinhuisjes, tuinkamers en nog veel meer. Tuinkamers worden echter het meest door elkaar gehaald met serres en veranda’s. Echter zijn er ook verschillen. Bij een serre moet bijvoorbeeld een deel van de woning verwijderd worden en bij een tuinkamer is dit niet het geval. Een tuinkamer is namelijk een glazen ruimte die aan de woning wordt geplaatst. Hierdoor heb je dan ook in veel gevallen geen vergunning nodig om een tuinkamer te plaatsen. Dan heb je ook nog een veranda. Een veranda heeft altijd minstens een kant die helemaal open is. Dit is in vergelijking met een tuinkamer een stuk kouder, aangezien wind hier altijd door heen kan komen.

Voordelen van een tuinkamer

Nu we weten wat een tuinkamer precies is, is het handig om de voordelen van zo’n tuinkamer even op een rijtje te zetten. Het eerste voordeel van een tuinkamer is dat je het gehele jaar volledig kan genieten van je tuin. In de zomer en lente kan je de grote deuren opendoen om veel buitenlucht te krijgen en in de koudere seizoenen kun je nog afgeschut zitten van de kou en de wind, maar door de glazen wanden lijkt het toch of je in de tuin zit. Een ander groot voordeel is dat het relatief goedkoop is om te plaatsen. In vergelijking tot een serre of veranda is het dan ook een slimme aankoop.

Dit is alles wat je moet weten over de tuinkamer. Wil je optimaal genieten van je tuin? Neem dan een leuke tuinkamer!

Related Posts

Recente berichten

Wat is het vastendieet en is het een goed idee?

Wat is het vastendieet en is…

ClubGreen | juli 4, 2021 | 0

Het vastendieet is momenteel heel populair. Er bestaan verschillende varianten, maar het 16:8- en het 5:2-protocol zijn veruit de populairste. Net zoals we het eerder al deden voor onder meer het eiwitdieet nemen we…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl