Bamboe zonneblinden

ClubGreen | augustus 24, 2020 | 0 | Reviews

Zonneblinden zijn houten luiken met vaste latten die schuin zijn neergeklapt, ‘Persienne’ is de Franse benaming. Sommige delen kunnen draaien of zijn omhoog geklapt. Het woord blinden komt van binnenluik, dat een venster blindeerde. Het is de voorloper van de jaloezie. De horizontale binnenzonwering die bestaat uit onder andere stroken of latjes.

Zonwering

De bekende zonwering zijn er in diverse soorten en maten. De materialen van de lamellen zijn ook divers: aluminium, hout, bamboe, kunststof en glas. Ze worden vooral voor binnen de woning gebruikt, maar er zijn ook buiten jaloezieën. Buitenjaloezieën worden vastgemaakt aan een frame, waardoor ze lijken op rolluiken. De bediening kan manueel zijn, maar ook elektrisch.

Jaloezie

De meest gekende zijn ongetwijfeld de aluminium jaloezieën. Het design is meestal strak te noemen en ze zijn verkrijgbaar in diverse breedten. Vooral voor vochtige ruimten is aluminium een geschikt materiaal. Aluminium roest immers niet. Houten jaloezieën hebben een betere isolerende eigenschap en zijn daarom zeer functioneel. Het blijft een natuurlijk product dat stijl met warmte combineert en kan toegepast worden in zowel klassieke als moderne interieurs. Vooral de houten versies met brede lamellen zijn erg populair. De houtsoort bepaalt in hoge mate de outlook vanwege de specifieke houtnerf. Met bamboe jaloezieën bestellen maak je meteen ook een duurzame keuze.

Plant

Bamboe is een snelgroeiende plant die ook wel Bamboe-boom wordt genoemd. Bamboesoorten groeien vaak heel snel. De snelst groeiende hebben groeisnelheden van bijna een meter per dag. Doordat bamboe snel geoogst kan worden, is het een stuk duurzamer als een boom. Een boom groeit langzaam en bij herplanting duurt het jaren voordat het hout oplevert. FSC hout garandeert dat gekapt hout wordt vervangen door nieuwe aanplant.

Onbekend

Bamboe jaloezieën zijn bijna identiek aan houten jaloezieën. Ze zijn wel een stuk lichter en dunner. Bamboe is verrassend veelzijdig bijvoorbeeld als constructie- en afwerkingsmateriaal. Plaatmateriaal van bamboe is massief en tot vier centimeter dik leverbaar. Bamboe is oersterk maar mist nog steeds de bekendheid. 

In feite is het gebruik van bamboe ecologisch wat verder gaat dan duurzaam. Bij ecologisch bouwen gaat men zoveel mogelijk uit van natuurlijke materialen die, in de meeste gevallen, volledig biologisch afbreekbaar zijn. Tijdens de verwerking zijn deze materialen vriendelijker voor de menselijke gezondheid en bij de toepassing bevorderen ze een gezond leefklimaat binnenshuis. Ook leveren deze materialen relatief veel mogelijkheden voor energiebesparing.

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl