Berry Chia Jam Recept | Een paar en een reserve

ClubGreen | april 9, 2018 | 0 | Recepten

Hola van Ibiza-jongens!

We zijn eindelijk gearriveerd en na een vrij moeilijke reis. En het was absoluut heerlijk om uit onze Airbnb op een afgelegen strand aan de rustigere kant van het eiland te stappen. Ik zal binnenkort alle details van onze reis met je delen. Maar in de tussentijd wilde ik een van mijn favoriete gemakkelijke recepten met je delen. Deze chia-jam. Ik heb dit nu al een jaar of twee gemaakt en na een paar van jullie hebben meer recepten op de site voorgesteld. Ik weet dat dit een van hen zou zijn.

Ik heb altijd een zoetekauw gekregen toen ik jong was en mijn nummer één verwennerij was witte brood toast en aardbeienjam. Het was een traktatie (mijn ouders waren redelijk gezond, dus het was niet gebruikelijk in ons huis) en het soort dingen dat ik stiekem onze babysitters zou overtuigen dat we de hele tijd mochten eten. Ha!

Snel een paar jaar vooruit en de jam is gebleven, maar in deze iets gezondere versie, gemaakt met bessen, chiazaden en honing. De chiazaadjes hebben bijna een magische kwaliteit die hen in de jam verandert zonder dat je liters suiker hoeft toe te voegen, wat de manier is waarop traditionele jam zijn heerlijke kleverigheid krijgt. Ze zijn zeker het proberen waard om te proberen als je gezond probeert te zijn, maar toch een beetje een zoetekauw bent. Als je dit nog nooit eerder hebt gedaan, zul je geschrokken zijn van hoe gemakkelijk het is, en een van die geweldige recepten als je niet met teveel ingrediënten wilt rotzooien (of, lui zoals ik!). Veel plezier!

Ingrediënten

 • 4 kopjes verse frambozen, bramen of bosbessen.
 • het sap van een halve verse citroen
 • 3 eetlepels honing (of meer naar smaak)
 • ¼ kopje chiazaden
 • 19659010] 1 theelepel vanille-essence

Methode

 1. Doe je bessen in een kleine steelpan met een scheutje water.
 2. Kook de bessen tot ze hun sappen laten vrijkomen, zorg ervoor dat ze niet branden of uitdrogen. Zet het vuur uit.
 3. Gebruik een stamper of vork en pureer de bessen tot ze een vruchtvlees zijn.
 4. Voeg honing, citroen en vanille-extract toe en een beetje meer water als het mengsel helemaal droog aan het kijken is [19659013] Voeg je chiazaad toe en roer goed.
 5. Laat een uur staan.
 6. Controleer of je zaadjes opgezwollen zijn en voeg iets meer water toe als je denkt dat ze niet voldoende zijn geëxpandeerd. Als ze eenmaal in grootte zijn verdrievoudigd, is je jam klaar!

Deze jam wordt een week bewaard in een luchtdichte container in de koelkast.

Dat is alles! Zo’n simpel recept en het is zo lekker op Griekse yoghurt of geroosterde zuurdesem. Je kunt het ook gebruiken om jammy dodger cookies te maken, of eigenlijk alles wat jam nodig heeft. Wacht terwijl ik google meer recepten met jam google, omdat ik dit de hele dag lang kon eten.

Als dit jamrecept? Pin it op Pinterest!

Meer Informatie

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl