Bewust zijn van je aankopen

ClubGreen | augustus 21, 2020 | 0 | Bedrijven

Tegenwoordig zijn we er allemaal mee bezig, bewust zijn van wat we kopen en waar het vandaan komen. Dit doen we tijdens de boodschappen en tijdens het shoppen. Maar over het algemeen hebben we een specifieke kijk op bewust zijn bij een aankoop maken. Vaak denken we namelijk dat biologische producten of producten waarbij de omstandigheden en het milieu in acht zijn genomen, duur zijn. In sommige gevallen is dit echter een ware mythe en kunt u ook op andere manieren bewust zijn van de aankopen die u doet.

Bewuste aankopen voor goede prijzen

Veel mensen die bewuster willen omgaan met hun aankopen denken dat ze dan gelijk bij de biologische supermarkt moeten zijn, zoals ekoplaza. Of hun kleren moeten aanschaffen bij winkels waar ‘fairtrade’ centraal staat. Natuurlijk zijn dit goede keuzes om te maken, maar als u zich zorgen maakt om het prijskaartje dat daaraan hangt dan kunt u altijd beginnen bij uw lokale supermarkt. In veel supermarkten vindt u tegenwoordig namelijk biologische producten en producten die komen uit de streek waar u woont. Door deze producten aan te schaffen gaat u bewust om met uw aankopen. Daarnaast zijn deze producten niet duur, een goed voorbeeld van een winkel die bewuste producten aanbiedt is de Lidl, in de nieuwe Lidl folder kunt u bijvoorbeeld vlees vervangers vinden. Door het consumeren van vleesvervangers in plaats van vlees geeft u geen steun meer aan de vlees industrie.

Andere manieren van bewust zijn met uw aankopen

Er zijn nog veel andere manieren, waarmee u bewuster omgaat met het milieu. U kunt namelijk met de fiets uw aankopen gaan doen in plaats van de auto. Zo zorgt u ervoor dat uw CO2 uitstoot lager wordt dan voorheen.

Ook kunt u denken aan het hergebruiken van plastic tasjes. Hiervoor heeft Nederland al een wet ingesteld waarbij plastic tasjes nu geld kosten en niet meer gratis meegegeven kunnen worden. Dit staat ook wel bekend als het verbod op plastic tasjes. Door zelf een tas mee te nemen om uw aankopen in te doen bespaart u niet alleen geld, maar wordt er ook minder plastic geproduceerd. Plastic wordt moeizaam afgebroken door de natuur en vervuilt meer dan dat het toevoegt.

Een milieubewuste keuze die te maken heeft met uw aankopen zijn papieren folders. Papier wordt gemaakt van bomen en voor het maken van papier worden daarom bossen en wouden gekapt. Het verwoesten van bossen en wouden schaadt de natuur, niet alleen omdat de natuur zelf wordt vernietigd, maar ook omdat dieren hun habitat verliezen. Om dit probleem niet verder voort te zetten kunt u uw papieren folders abonnement annuleren en online de folders van uw favoriete winkels inzien. Hiervoor zijn vele websites, waaronder folderbode.nl en kimbino.nl, genoeg keuze dus!

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl