Bloemkool Rijst Pilaf Recept

ClubGreen | juli 26, 2018 | 0 | Recepten

Hallo jongens! Op jacht naar een gezond midden van de week recept? Zoek niet verder dan deze Bloemkool ‘Rijst’ Pilaf.

Na een weekend vol overlopen is er niets beters dan je koelkast vullen met gezonde ingrediënten (plus je lichaamsgewicht in pure chocolade) en een paar heerlijke maaltijden thuis plannen. En zoals jullie weten ben ik een groot fan van veel pittige smaken en verwarmende specerijen zoals chili en kurkuma … Kom binnen, deze bloemkoolpilaf. Hoewel ik zeker weet dat je het begrijpt, gebruik ik het “omdat de rijst bloemkool is, een ruilmiddel waar je ongetwijfeld mee geconfronteerd bent. Zo niet, dan is het zeker tijd!

bloemkool rijst pilaf recept

In het geval dat je een beetje twijfelachtig bent over de hele bloemkoolrijst, moest ik toegeven dat ik te oorspronkelijk was. Maar in de laatste paar jaar (en vooral sinds mijn gezonde herstart) Ik heb aan boord meegedaan met zoveel verschillende ruil voor gezond ingrediënt, en zolang je genoeg smaak en specerijen toevoegt, zul je merken dat ze heerlijk en voedzaam kunnen zijn … Een waarschuwing, ongeveer hetzelfde als rauwe wortelcake, is niet echt worteltaart helemaal (maar toch lekker!), in plaats van dat het een geval is van ‘ik kan niet eens zeggen dat dit geen rijst is’, klinkt het meer als: ‘Ik kan zeggen dat dit geen rijst is en ik heb liever dat!’ . Probeer het en laat me weten of je het ermee eens bent.

Ingrediënten voor het gerecht

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 1 kleine ui fijngehakt
  • 1/4 kopje amandelen
  • 1/2 kopje rozijnen
  • 2 eetlepels boter, kokosolie of olijfolie
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 2 theelepels van kerrie poeder
  • 1/4 theelepel rode peper (optioneel)
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels koriander vers gehakt
  • 1/2 kopje granaatappel

Methode van bereiden

Je ‘rijst’ maken.

Het is zo eenvoudig om bloemkoolrijst te maken! Je kunt dit handmatig doen met een rasp of het in je keukenmachine doen. Ik gebruik liever een keukenmachine omdat deze veel sneller is, maar beide manieren werken. Nadat ik dit proces een paar keer heb gedaan, zou ik willen voorstellen dat je je rijst niet te goed maakt, want als het te fijn is, kan hij vochtig worden als je hem kookt. Als u een keukenmachine gebruikt, is het het beste om kleine hoeveelheden te doen, zodat de bloemkool aan de onderkant niet in zachte fijne korrels verandert.

Koken van het recept

  1. In een grote bakpan, verwarm je boter / olie op middelhoog vuur.
  2. Voeg de uien toe en kook ongeveer 2 minuten.
  3. Vervolgens voeg je de specerijen en zout toe en laat ze koken.
  4. Voeg de bloemkoolrijst toe en roer tot goed bedekt met kruiden.
  5. Zet het vuur laag tot medium laag en dek goed af met een deksel.
  6. Kook 7-10 minuten, roer om de minuut of zo om bruin worden of kleven te voorkomen.
  7. Voeg bijna eens de rozijnen en gehakte noten toe en laat ze een beetje koken.
  8. Voeg de fijngehakte koriander en granaatappel toe en een scheutje yoghurt. Eet smakelijk!

Ben en ik maken vaak wat gemarineerd lamsvlees bij dit gerecht, het is zelfs een geweldig bijgerecht voor veel verschillende maaltijden, waaronder vis of kip. Je kunt ook gemakkelijk vasthouden wat je nog hebt, zodat je het kunt eten de volgende keer dat je te lui bent om serieus te worden in de keuken. Genieten!

Wat erg lekker is bij dit gerecht als saus. Is bv ketjap manis. Je hebt vast wel ketjap in huis voor andere recepten. Heerlijk bij dit bloemkoolrijst recept. Kook de rijst net als gewone rijst het heeft dezelfde gaar tijd. In plaats van de rozijnen die we in dit gerecht gebruikt hebben kun je ook perziken gebruiken. Een groot blik perziken ijstukjes gesneden. Er zijn veel soortgelijke recepten met perziken in plaat van de rozijnen. Ook erg lekker. Als bij gerecht kan zou ik kip, vis of lam adviseren.   
 
Hoe vind je dit eenvoudige zelfgemaakte recept?

Ben je benieuwd naar meer recepten? Volg ons blog we posten regelmatig een heerlijk recept. Altijd lekker en gezond. Nu werk ik aan een recept met bouillon, sambal en knoflook. Erg lekker.

Maak van de bloemkool bloemkoolrijst
Maak van de bloemkool bloemkoolrijst

Related Posts

Recente berichten

Wat is het vastendieet en is het een goed idee?

Wat is het vastendieet en is…

ClubGreen | juli 4, 2021 | 0

Het vastendieet is momenteel heel populair. Er bestaan verschillende varianten, maar het 16:8- en het 5:2-protocol zijn veruit de populairste. Net zoals we het eerder al deden voor onder meer het eiwitdieet nemen we…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl