Duurzaam Bouwen

Duurzaam bouwen is heel gemakkelijk. Je moet wel goed van te voren weten wat je wilt, maar de mogelijkheden zijn  groot. Bij duurzaam bouwen is het van belang dat je de juiste duurzame materialen kiest. Het resultaat is een goed gebouwd huis én goed voor de portemonnee. Alles over duurzaam bouwen en duurzame bouwconcepten vindt je in deze rubriek.

hepaspecializedequipment

Bouwmaterialen

Duurzaam bouwen begint bij het kiezen van het juiste duurzame materiaal. Bouwen met duurzame materialen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

Woning-en-binnenklimaat

Bouwonderdelen

Een gebouw bestaat uit verschillende onderdelen die samen een geheel vormen. Echt duurzaam bouwen kan dus alleen als naar ieder onderdeel als daken, gevels en vloeren en wordt gekeken.

Woning-en-duurzame-energie

Duurzame bouwconcepten

Met een minimum aan energieverbruik en CO2-uitstoot toch comfortabel wonen en werken? Nieuwe bouwconcepten stellen ons daartoe in staat. Alles over het energie-nul concept en het 0-materiaalgebouw.

Woning-en-energiebespaaradvies

Gebouwbeheer en onderhoud

Een gebouw moet goed onderhouden worden. Ook op dit vlak kunnen duurzame keuzes gemaakt worden, in energie, materiaalgebruik, maar ook op het gebied van de prestaties en flexibiliteit van een gebouw.

Woning-en-gezondheid

Isolatie

Goede isolatie is niet alleen een verbetering in comfort voor de bewoners of gebruikers van een gebouw, maar zorgt ook voor een lage energierekening.

Woning-en-isolatie

Keurmerken en certificering

Keurmerken en certificering geven antwoord op onze vragen over de duurzaamheid van bouwproducten. Hier leest u welke keurmerken er zijn en wat deze keurmerken u kunnen vertellen.

Woning-en-milieu

Openbare ruimte

De openbare ruimte is de plaats waar een groot deel van het publieke leven zich afspeelt. Ook onze wegen, straten, pleinen en parken kunnen flink worden verduurzaamd.

Woning-en-verlichting

Woningbouw en renovatie

Het duurzaam bouwen en renoveren van woningen wordt steeds belangrijker. Hierbij is de samenwerking van bewoners, bouwbedrijven, overheden en woningcorporaties van essentieel belang.

Blijf op de hoogte met de ClubGreen nieuwsbrief:

Lifestyle

Planet

Business