Green-IT

Misschien is Duurzame IT niet het eerste waaraan u denkt bij het duurzamer maken van de samenleving. Toch is IT bij uitstek geschikt voor verduurzaming, zeker op het gebied van efficiënter omgaan met data opslag. Maar ook kunt ook voordeel halen uit smart grids, green software en nog veel meer. Hieronder vindt u handvatten voor een duurzame IT.

hepaspecializedequipment

Green data ports

Energiebesparing voor alle mogelijke data ports zijn op allerlei manieren te realiseren. Er kan bijvoorbeeld gekeken worden naar koeling, energie-efficentie, software en virtualisatie. Hier leest u meer over de vergroening van data ports.

Woning-en-binnenklimaat

Smart Grids

Een Smart Grid is een energienet waaraan een meet- en regelsysteem is toegevoegd. Meer over de mogelijkheden en de ontwikkelingen leest u hier.

Woning-en-duurzame-energie

Software

Software is een essentieel onderdeel van alles met IT te maken heeft. Zonder de software is de hardware nutteloos. Hier leest u hoe software energie-efficiënter kan worden gemaakt of helpt om processen energie-efficiënter te maken.

Woning-en-energiebespaaradvies

Green clouds

Binnenkort zijn hier artikelen te lezen over green clouds in samenwerking met experts van het Consortium Green-IT Regio Amsterdam.

Woning-en-gezondheid

Green services

Binnenkort zijn hier artikelen te lezen over green services in samenwerking met experts van het Consortium Green-IT Regio Amsterdam.

Woning-en-isolatie

Green collar economy

Binnenkort zijn hier artikelen te lezen over de green collar economy in samenwerking met experts van het Consortium Green-IT Regio Amsterdam.

Blijf op de hoogte met de ClubGreen nieuwsbrief:

Lifestyle

Planet

Business