De Dag van de duurzaamheid

Op maandag 10 oktober vindt voor de achtste keer de Dag van de Duurzaamheid plaats. Door heel Nederland vinden duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. De Dag van de Duurzaamheid is een initiatief van Urgenda.

Waarom de Dag van de Duurzaamheid?

Urgenda wil door het organiseren van deze landelijke duurzame dag de duurzaamheidsbeweging vergroten. De stichting wil laten zien dat er al duizenden duurzaamheidsinitiatieven zijn die wel degelijk een verschil maken. Urgenda wil hiermee laten zien dat duurzaamheid in je dagelijks leven past. Het enthousiasme van de vele deelnemers moet aanstekelijk werken waardoor anderen ook aangemoedigd worden om duurzamer te leven.

Wat gebeurt er op 10 oktober?

Op 10 oktober worden er allerlei activiteiten georganiseerd door verschillende organisaties, overheden, particulieren en scholen. Deze activiteiteiten staan allemaal in het teken van duurzaamheid en variƫren van grootschalig tot klein. Van het vervangen van LED-lampen in eigen huis, tot de Dutch Sustainable Fashion Week. Activiteiten kunnen op de website aangemeld worden.

Voor wie?

Deze speciale dag is er voor iedereen die er waarde aan hecht om in een prettige, mooie en schone samenleving te leven en zich wil inzetten voor een betere wereld. De dag is bedoeld voor zowel particulieren als organisaties, bedrijven of overheden die zelf een activiteit organiseren, maar ook voor iedereen die het leuk vindt om ergens aan deel te nemen.

Kijk voor meer informatie op de website van De Dag van de Duurzaamheid.

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Blijf op de hoogte met de ClubGreen nieuwsbrief:

Lifestyle

Planet

Business