De printer mag meer uit

ClubGreen | juli 27, 2020 | 0 | Bedrijven

Inkt is belastend voor het milieu en je kunt er dus beter niet te veel van gebruiken. Er zijn wel oplossingen om zuiniger met inkt om te gaan. Door te kiezen voor een kleiner lettertype. Bovendien zijn er ook lettertypes die minder inkt gebruiken. Op het internet kan je bijvoorbeeld duurzame lettertypes vinden. Ook hier scheelt het weer als je net een iets kleiner formaat kiest voor het printwerk.

Cartridge

Lege cartridges & toners zijn recyclebaar. Ze worden vervolgens leeggemaakt, verpulvert en met ander recyclebaar plastic verwerkt tot nieuwe cartridges & toners. Een omhulsel kan wel tot 5 keer opnieuw worden gebruikt. 

Bewust printen

Het meest duurzame is natuurlijk zo weinig mogelijk printen. Dit kan door bewust te printen. Print zoveel mogelijk dubbelzijdig en gebruik grijstinten. Ook bij het printen op lage kwaliteit wordt inkt bespaard. Zo verbruik je weinig inkt en bespaar je de kleureninkt. Het beste is gebruik te maken van ECO font. Koop gerecycled cartridges en bij voorkeur voor elke kleur een aparte cartridge. Zet de printer uit als je niet meer print. Het op stand-by laten staan kost stroom. 

Papier

Nieuw papier is afkomstig van hout. Om papier te produceren moeten er dus bomen gekapt worden. Gebruik zoveel mogelijk gerecycled papier. Op deze manier hoeven er geen extra bomen meer gekapt te worden. Gerecycled papier werkt net zo goed als ander papier. 

Recycle

Nederland is koploper bij het recyclen van papier. Jaarlijks wordt ongeveer 2.500.000 ton oudpapier en -karton ingezameld en gerecycled. Duizend kilo papiergewicht bespaart 3,3 bomen. Dat betekent dat bijna 7,5 miljoen bomen niet hoeven te worden gekapt en dus worden gespaard.

Meer dan de helft van het papier in Nederland wordt gebruikt voor kranten, tijdschriften, kopieerpapier, wc-papier enzovoort. 45 procent is voor papieren- en kartonnen verpakkingen. Sommige keurmerken voor papier stellen eisen aan duurzaam beheer van het productiebos zoals FSC en PEFC. Andere keurmerken stellen eisen aan het soort oudpapier dat hergebruikt wordt, of aan het ontinkten en bleken tijdens de productie. Het Blauer Engel-keurmerk is hiervoor het strengst.

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl