Drie voordelen van een refurbished computer of laptop

ClubGreen | december 11, 2019 | 0 | Bedrijven

Bent u op zoek naar een nieuwe computer? De kans is dan groot dat u, binnen het enorme aanbod van producten, ook refurbished pc’s en/of laptops tegen bent gekomen. Van hp refurbished, tot dell refurbished. De populariteit van dit soort producten is, vooral onder elektronica, de afgelopen jaren sterk toegenomen. En dit is niet geheel zonder reden. In dit artikel kijken we samen met Alpha-Shop naar drie voordelen van refurbished pc’s.

refurbished computer

Lagere prijs

Een refurbished (ook wel: gereviseerd of opgeknapt) computer is qua prijs doorgaans een aantrekkelijke optie. Nieuwe digitale apparaten zijn doorgaans minder vriendelijk voor uw portemonnee en veel consumenten kopen daarom vaker refurbished producten. Onder pc’s, een relatief dure productgroep, kan refurbished daarom behoorlijk schelen in de kosten. Hierbij wel een kanttekening: laat u niet leiden door de prijs alleen. Ook binnen refurbished pc’s kunnen prijsverschillen optreden, waarbij een (hele) lage prijs vaak ook lage(re) kwaliteit betekent. Dit geldt ook voor laptops. Een extreem lage prijs onder laptops duidt overigens vaak op langer gebruik door de vorige eigenaar, waardoor rekening gehouden dient te worden met een minder goede accu, of gebruikerssporen.

Duurzaamheid 

Voor het produceren van pc’s gebruiken fabrikanten ontelbaar veel materialen en componenten. Voor de productie hiervan zijn bovendien schaarse grondstoffen nodig. Denk bijvoorbeeld aan metalen, zoals tin en goud. Ook het fabricageproces heeft de nodige belasting op het milieu. Zo worden er vaak giftige stoffen uitgestoten waardoor termen als maatschappelijk onverantwoord ondernemen steeds vaker de revue passeren. 

Omdat refurbished apparaten als het ware hergebruikt zijn en worden, hebben zij minder belasting op het milieu. Refurbished pc’s zijn daarom ook een duurzaam alternatief. 

Gewoon goede kwaliteit

Refurbished pc’s zijn meestal niet lang gebruikt, maar door gebruikers geretourneerd om verschillende redenen. Technisch doen refurbished pc’s en laptops zelden onder voor gloednieuwe exemplaren. En was er wel sprake van een technisch mankement, dan zijn die opgelost en/of gerepareerd. Dat is immers het businessmodel van refurbished. Een meervoudige kwaliteitscheck behoort bovendien tot de eindcontrole bij refurbished pc’s en laptops, waardoor u ervan uit kunt gaan dat alles in orde en getest is. Binnen het segment pc’s en laptops is dell refurbished hier een goed voorbeeld van. Dit geldt ook voor hp refurbished. Deze merken lopen wat zorgvuldigheid betreft voorop. 

Welke refurbished-keuze u ook maakt, u weet in ieder geval dat u bewust kiest voor een zo goed als nieuw product, dat niet alleen goedkoper is, maar ook beter voor het milieu.

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl