Duurzame bedrijven op de kaart

ClubGreen | januari 18, 2023 | 0 | Bedrijven

Tegenwoordig is het belangrijk om als bedrijf duurzame beslissingen te nemen – zeker als startup. Het is echter net zo belangrijk om met creatieve marketing ideeën te komen om als bedrijf te kunnen groeien. Hoe doe je dat het beste terwijl je toch groene beslissingen neemt? In dit artikel hebben we een aantal ideeën voor je verzameld. Blijf lezen als je inspiratie nodig hebt!

Gebruik van sociale media

Het is een heel goed idee om je te concentreren op het gebruik van sociale media als het gaat om het promoten van je bedrijf. Hier gebruik je niet veel hulpbronnen zoals papier, plastic en andere wegwerpproducten. Alles gebeurt in plaats daarvan op internet!

Al vele jaren zien we dat startups – en trouwens ook andere bedrijven zoals in de horeca – zich laten opvallen door middel van duurzamere keuzes in hun bedrijfsvoering. 

Een pen?

Een pen is gemaakt van plastic en is daarom niet duurzaam. Het is echter een betere optie dan het gebruik van flyers voor offline marketing. Een pen gaat immers jaren mee. De productie van flyers kan misschien duurzaam zijn, maar na een keertje lezen wordt de flyer weggegooid. Zonde!

Nieuwsbrief

Als je erop staat om wat offline marketing te doen, kun je beter een advertentie in de krant kopen dan je eigen flyers maken. De krant wordt hoe dan ook gedrukt – en vaak op hergebruikt papier.

Daarom kun je je startup promoten met een advertentie in een krant. Afhankelijk van je doelgroep kan de krant ook een winstgevende manier zijn om uw bedrijf onder de aandacht te brengen.

Online webinars

Afhankelijk van je bedrijf en de diensten/producten die je aanbiedt, kan het een goed idee zijn om gebruik te maken van online webinars. Als je bijvoorbeeld een adviesbureau hebt, zul je soms vergaderingen of webinars moeten bijwonen. Waarom dit niet online houden? Zo beperk je het transport. Zo voorkom je dat een man of 20 in de auto moet stappen en het halve land moeten doorrijden.

Duurzame koopwaar

Als je erg geïnteresseerd bent in het maken van merchandise voor je bedrijf, kun je ook kijken naar het gebruik van duurzame producten in plaats van pennen van plastic. Hoe zit het met kleine tasjes van stof voor de volgende hand-out? 

Je kunt de bedrijfsnaam op de tassen laten drukken en tegelijkertijd draag je een duurzame boodschap uit aan de wereld. Je kunt dit online laten doen bij drukkerijen die zich hierin specialiseren, zoals bij shingyo waar je je logo op verschillende soorten stof kunt laten drukken. 

Het maken van duurzame keuzes binnen ieders bedrijf is in de loop der jaren zeker noodzakelijk geworden. Het belang van een goed imago voor je bedrijf moet je ongetwijfeld niet in twijfel trekken of onderschatten.

Veel bedrijven beginnen met de beste bedoelingen, maar slaan uiteindelijk toch de plank mis. Door bijvoorbeeld hun duurzame producten weer in plastic te verpakken, of door hun duurzame mijlpalen met de wereld te delen op flyers. En zoals we hierboven al hadden gezegd: na één keer lezen gooit men zo’n flyer weer weg. 

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl