Een geïllustreerde gids voor het maken van elk soort koffie

ClubGreen | augustus 3, 2018 | 0 | Recepten

Koffie. Laat de wereld rondgaan, toch?

Het is al jaren een groot deel van mijn dag. Maar tot voor kort had ik slechts een vaag begrip van wat de ontelbare koffiestijlen zo anders smaakte. Ik bedoel, wat is het verschil tussen een platte witte en een cappuccino? Dit was niet zo’n groot probleem toen ik alleen mijn koffie pakte. (barista’s weten meestal wel wat ze doen) Maar nu ik graag koffie wil koppelen aan een zelfgemaakt ontbijt van eiwit pannenkoeken of muesli. Of neem er een in de studio tijdens een lange brainstormsessie. Waarbij het begrijpen van de anatomie van verschillende koffies volledig appelleert. En experimenteren houdt zeker dingen interessant!

Soorten koffie

Als onderdeel van onze voortdurende samenwerking met Nespresso. Ik dacht dat het de hoogste tijd was om mezelf. (en, bij uitbreiding, jullie) Te informeren over het reilen en zeilen van alle verschillende soorten koffie. Het blijkt dat de verschillende koffiesoorten allemaal neerkomen op. Eenvoudige formules van koffie, melk, water en al het andere dat u besluit toe te voegen. En nu weet ik wat deze zijn! Niet meer struikelen bij het proberen te beslissen wat te hebben. Ik ken eindelijk een Amerikaan uit een Cafe au Lait.

In het geval dat je in het donker bent zoals ik was, gingen we zitten en creëerden een illustratie om alles te delen wat ik had geleerd, met alle koffietypen die je vermoeide, 3 uur durende wanhopige koffiebrein ooit nodig zou kunnen hebben. En voor het geval u het niet wist (dit is belangrijk!): Een affogato wordt geserveerd met een bolletje ijs. Of is het misschien tijd om van die cappuccino een Ierse te maken?

Als je al een tijdje meegaat, weet je dat thuis en in de studio waar ik van hou Nespresso, het is niet alleen handig, maar de kwaliteit is fantastisch – van de capsule die de smaak en het aromatische profiel behoudt tot hun handen bij benadering van het koffieproces (van boon tot kopje). Bovendien heeft het kunnen maken van al deze koffietypen een wereld van koffie-experimenten voor mij geopend.

Illustratie door Natalie Ong. Dit bericht is in samenwerking met Nespresso. Zorg ervoor dat je je capsules recycleert met hun recyclingprogramma (lees hier meer over hier).

Meer informatie is te lezen hier

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl