Gewichtstoename overgang

ClubGreen | mei 6, 2019 | 0 | De Overgang , Vrouwen

Gewichtstoename overgang

Vrouwen in transitie merken vaak dat ze iets meer gewicht krijgen. Dit gebeurt zonder dat ze min of meer gezond gaan eten en zonder minder te hoeven bewegen. Daarom ligt de oorzaak vaak in de verandering van hormonale balans. Verschillende hormonale veranderingen vinden plaats tijdens de overgang. Met deze veranderingen bereidt je lichaam zich voor op de menopauze.

Op deze manier produceert je lichaam tijdens de overgang minder progesteron en oestrogeen. Progesteron zorgt onder meer voor regelmaat in de menstruatie. De snelheid van de spijsvertering hangt ook af van de hoeveelheid vrouwelijke hormonen in uw lichaam. Minder productie van progesteron en oestrogeen betekent daarom een ​​langzamer metabolisme. Je metabolisme werkt langzamer, dus je verbrandt minder calorieën.

Vet vindt zijn weg naar je buik en je wordt zwaarder. Gewichtstoename is bijna onlosmakelijk verbonden met de overgang. Het feit dat deze overgang van gewichtstoename te wijten is aan hormonale schommelingen. Dit betekent niet dat u er niets aan kunt doen om uw gewicht op het juiste spoor te houden.

Delgado door de overgangsbeoordeling Dunne test door de overgang

Houd je gewicht op de pijl

Er zijn verschillende manieren om de overgang van gewichtstoename een beetje te voorkomen. Veel vrouwen willen hun gewicht op de goede weg houden omdat ze zich niet op hun gemak voelen met die extra kilo’s. Een andere belangrijke berekening om uw gewicht te beheersen. Is dat overgewicht tot verschillende gezondheidsrisico’s kan leiden. Een goede manier om uw gewicht onder controle te houden. Is het verbruik van geraffineerde suiker en witte bloem te verminderen.

Deze voedingsmiddelen bevatten weinig voedingsstoffen. In feite veroorzaken geraffineerde suiker en witte bloem grote pieken in uw bloedsuikerspiegel. Deze pieken zorgen ervoor dat je lichaam meer vet gaat opslaan en dat je je erg moe voelt. Vervang in plaats daarvan dat stuk cake met geraffineerde suikers met een stuk fruit. En kies volkorenbrood in plaats van wit brood. Deze producten bevatten veel meer voedingsstoffen. En je lichaam kan het tijdens de overgang goed gebruiken. Kortom, je beperkt de overgang naar gewichtstoename door je lichaam te voeden en je lichaam niet te vullen.

Verlies niet te veel gewicht tijdens de overgang

Misschien heb je een goede overgang naar gewichtstoename en wil je die kilo’s zo snel mogelijk kwijtraken. Natuurlijk is het belangrijk dat een gezond lichaam een ​​goed gewicht heeft. Maar pas op dat u tijdens de overgang geen strikt dieet volgt. Een streng dieet is vaak een ongezond voedingspatroon. Het is ook moeilijk om een ​​streng dieet lange tijd te handhaven.

Ik geef er de voorkeur aan om bewust te zijn van wat je eet. Je kunt zoeken naar een goede balans in je eetpatroon. Eet zoveel mogelijk gezond en onbewerkt voedsel. Maar zorg ervoor dat je voldoende voedingsstoffen, vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Tijdens de overgang is het niet aan te raden om minder dan 1500 calorieën per dag te nemen. Op deze manier, bewust gewicht verliezen en deze levensstijl. Zelfs na de overgang kunnen handhaven. De overgang van gewichtstoename kan ook worden beperkt door voldoende beweging. Voldoende lichaamsbeweging zal uw metabolisme doen werken. Dus verbrand gewoon die extra calorieën. De overgang van gewichtstoename zal beperkt zijn.

Bron

Related Posts

Dieet voor de overgang

Dieet voor de overgang

ClubGreen | mei 6, 2019 | 0

Dieet voor de overgang Veel fysieke veranderingen vinden plaats tijdens de overgang. Een bekende klacht in verband met deze veranderingen is gewichtstoename. Deze gewichtstoename is voornamelijk te wijten aan een…

Overgang van opvliegers

Overgang van opvliegers

ClubGreen | mei 5, 2019 | 0

Overgang van opvliegers Opvliegers zijn een van de grootste klachten tijdens de overgang. Deze opvliegers worden veroorzaakt door schommelingen in uw hormonen. Je hormonen worden tijdens de overgang onderbroken. Hierdoor…

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl