Green Blog

Nieuw! de blog van ClubGreen. Heb je een kwaliteits artikel dat je wil delen met ons publiek? Als u wetenschapper bent verbonden aan een stichting of onderwijsinstelling is dat gratis, anders zijn er kosten aan verbonden. Laat het ons weten op operations@clubgreen.nl.

De Dag van de duurzaamheid

Op maandag 10 oktober vindt voor de achtste keer de Dag van de Duurzaamheid plaats. Door heel Nederland vinden duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. De Dag van de Duurzaamheid is een initiatief van Urgenda.

Continue Reading
Low Car Diet

Low car diet

Low Car Diet

Low Car Diet

Nee, dit is geen spelfout. We gaan het niet hebben over het welbekende ‘low carb diet’, een methode om af te vallen door minder koolhydraten te consumeren. Het betreft hier een heel ander soortig ‘dieet’.

Continue Reading

De Nederlandse economie circulair in 2050

In 2050 moet onze economie volledig draaien op hergebruikte grondstoffen en moet al het afval verwerkt worden tot bruikbare materialen. Het gebruik van grondstoffen en de uitstoot van CO2 moeten zo verminderd worden. Het kabinet wil dat Nederland over 34 jaar volledig ‘circulair’ is. Het begrip ‘afval’ zou dan eigenlijk niet meer moeten bestaan.

Nederland circulaire economie

Nederland circulaire economie

Continue Reading
Meatless Monday

Meatless monday

Meatless Monday

Meatless Monday

Meatless monday staat voor ‘een (maan)dagje minder vlees eten per week’. Het is een mondiale beweging welke in 2003 gestart is. Inmiddels is Meatless Monday actief in 34 landen. Het doel van dit initiatief is om de vleesconsumptie te verminderen ten behoeve van onze gezondheid maar ook die van ons milieu en klimaat.

Continue Reading

Blijf op de hoogte met de ClubGreen nieuwsbrief:

Lifestyle

Planet

Business