Havermout als tussendoortje of ontbijt?

ClubGreen | augustus 30, 2019 | 0 | Gezondheid

Havermout als tussendoortje of ontbijt?

Havermout is een belangrijk onderdeel van onze voeding. Voor niet iedereen zal dit een lekkernij zijn. Maar is echter wel supergezond. Het is daarom interessant om te kijken naar de verschillende manieren om havermout te verwerken. En welke voordelen je hieruit kunt halen.

Daarnaast is het goed om te kijken naar de verwerking van verschillende producten. Zodat jij zeker weet dat je de juiste samenstelling binnen kunt krijgen.

Havermout is in veel recepten te verwerken

Havermout is sinds de opkomst van superfood populairder geworden. Veel mensen gebruiken het daarom bij het ontbijt als pap of in een smoothie. Ook zit het tegenwoordig veel in koekjes en cupcakes. Deze graansoort is daardoor van alle markten thuis en kan daarom in veel verschillende producten gebruikt worden.

Als je een gezond tussendoortje wilt, is dit dus de ideale oplossing. Het biedt daarom een gezonde variatie. Maar is daarnaast nog snel te maken. Een bord pap kan namelijk al binnen vijf minuten op tafel staan. De snelle recepten kunnen vanwege de voorgekookte producten in de supermarkt als ideaal ontbijt, lunch of tussendoortje gelden. Zonder dat je veel tijd kwijt bent om het eten te bereiden.

Weinig hongergevoel na een snel ontbijt?

Havermout verlaagt daarbij het cholesterolgehalte. De oplosbare vezels in dit graansoort nemen veel vocht op in de darmen en binden cholesterol, galzouten en vetzuren. Hierdoor kan dus het gehalte naar beneden gaan. Daarnaast houdt deze graansoort de honger in toom.

De oplosbare vezels zetten namelijk uit. Waardoor jouw maag langer vol lijkt. Als ontbijt kan het er daardoor voor zorgen dat je geen hongergevoel hebt voordat de lunch begint. De koolhydraten worden langzaam opgenomen. Waardoor de energie langzaam door jouw lichaam verspreid wordt.

Glutenvrij en vol van antioxidanten?

Voor mensen met een hogere gevoeligheid voor gluten kan een ontbijt of tussendoortje met havermout ook een goede oplossing zijn. Deze graansoort is namelijk glutenvrij. Mensen die aangetoonde coeliakie hebben, kunnen echter het beste de tussendoortjes laten staan. Door de verwerking van deze graansoort komen er namelijk wel verschillende spoortjes van gluten in de producten.

De antioxidanten in dit product beschermen jouw lichaam echter wel weer tegen schade van buitenaf. Hierdoor kun je op een natuurlijke manier een beter immuunsysteem ontwikkelen.

Goed voor het verliezen van kilo’s?

Mocht je meer op de lijn willen letten, kun je ook het beste tussendoortjes met deze granen pakken. Er zitten namelijk weinig kilocalorieën in. Waardoor je dit goed kunt combineren met andere voeding. Je zult merken dat je binnen een korte tijd veel af kunt vallen.

Echter blijft het wel van belang dat je dit op een verantwoorde manier gaat doen en dus niet alleen op deze tussendoortjes gaat leven. Jouw lichaam heeft namelijk meer nodig dan alleen oplosbare vezels en kan daardoor andere nadelige gevolgen creëren. Havermout kopen, kan onder andere op byfit.nl

Waarom Havermout Gezond

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl