Hoe boek jij je vakantie?

ClubGreen | november 11, 2019 | 0 | Levensstijl

Het boeken van een vakantie kan op veel verschillende manieren en de manier die jij kiest is volledig afhankelijk van je persoonlijke wensen. Zo kun je een reisbureau inschakelen of alles zelf regelen. Voordat je iets boekt is het handig om na te denken over wat en waar je wilt boeken. Tegenwoordig kun je veel beoordelingen teruglezen op de websites van de reisaanbieders. Er bestaan ook onafhankelijke sites als Tripadvisor of Zoover om beoordelingen van eerdere gasten terug te lezen.

Waar ga je heen? Naar welk land?

Waar wil je graag heen? De mogelijkheden zijn eindeloos.
Om tot een bestemming te komen die past bij jouw wensen kun je je de volgende vragen stellen:

 • Welke temperatuur vind ik aangenaam en past dat bij wat ik wil ondernemen? Mag het in je vakantie bloedheet zijn, zodat je aan zwembad of op het strand kan liggen of heb je het liever niet al te warm zodat je op een aangename manier dingen kan bezichtigen of actief wilt zijn in de natuur?
 • Wat kost het om naar een bestemming te gaan en wat past er binnen je budget? Vaak zijn verre bestemmingen een stuk duurder dan de bestemmingen dichter bij.
 • Wat zijn de kosten van het verblijf daar en wat past er binnen je budget? Je bent waarschijnlijk minder kwijt wanneer je in een afgelegen dorp in de tropen verblijft dan dezelfde tijd in hartje Parijs.
 • Wanneer kunnen jij en je reisgenoten op vakantie? Kun je alleen in het hoogseizoen tijd maken of kan dat ook in het laagseizoen?
 • Welke locaties zijn voordeliger in de tijd dat je wilt gaan? In het voor en najaar zijn stedentrips vaak prijziger terwijl je in de zomer meer betaalt voor bijvoorbeeld een camping aan de middellandse zee.

Hoe kom je op de plaats van bestemming?

Wanneer je hebt besloten waar je graag je vakantie wilt doorbrengen, dan kun je daarna gaan regelen hoe je op die plek terecht komt. Wanneer je buiten Europa zal verblijven, ligt vliegen vaak het meest voor de hand. Binnen Europa heb je meer toegankelijke reismogelijkheden. Het is dan aan te raden om de prijs, het gemak en de reistijd met elkaar af te wegen.

 • Met het vliegtuig. Vaak is vliegen de snelste optie, tenzij je ver van een vliegveld woont. In dat geval kan een treinreis naar steden als Parijs, Berlijn of Londen ongeveer net zo snel zijn. Het nadeel van vliegen is dat je een beperkt aantal kilo’s bagage mee mag nemen.
 • Met de trein. Wanneer je niet al te veel hoeft over te stappen, kan de trein een erg comfortabele optie zijn. Zo stap je bij het dichtstbijzijnde treinstation op en komt vaak veel dichter bij je bestemming uit. Qua kosten is de trein nemen erg wisselend en ook afhankelijk naar welk land je gaat. Doorgaans zijn de prijzen te vergelijken met de vliegprijzen. Daarnaast hoef je je niet te houden aan een maximaal bagagegewicht.
 • Of met de auto. Wanneer je een rijbewijs bezit is het erg makkelijk om van een auto gebruik te maken wanneer je op vakantie gaat. Wanneer je zelf een auto bezit, rijd je vanuit huis weg en kom je direct op de bestemming aan. Wanneer je geen auto bezit, heb je ook de optie om een auto te huren. Samen met het benzineverbruik kunnen hier aardig wat kosten aan verbonden zijn. Je kunt dan echter wel stoppen waar en wanneer je wilt en zo lang over de reis doen als je zin in hebt.
 • Met de bus. Wanneer je met een grotere groep reist, is dit waarschijnlijk de goedkoopste optie. Ook veel reisorganisaties bieden vaak busreizen aan. Wanneer je langer onderweg bent is dit vaak de minst comfortabele optie, maar het is wel goedkoop.
Vakantie waar ga je heen

Hoe vind je een fijn verblijf?

Accommodaties heb je in veel verschillende soorten en maten, zo kun je naar een camping, hotel, appartement of herberg. Om na te gaan welke reisaccommodatie het beste bij je past, kun je je tijdens het boeken van je ideale verblijf de volgende dingen afvragen:

 • Op wat voor locatie wil ik verblijven? Wil je graag aan het strand verblijven of juist in het centrum van een stad? Door vooraf uit te zoeken welk strand je geschikt lijkt en waar het centrum van de stad bijvoorbeeld precies is, kun je meteen al veel accommodaties wegstrepen.
 • Wat kun en wil je maximaal betalen? Wanneer je dit bepaald hebt, kun je alles wat boven je budget is ook buiten beschouwing laten.
 • Wat moet er aanwezig zijn? Wil je graag dat er wifi beschikbaar is of wil je graag een bad in de badkamer of een kluis in je kamer? Het is handig om dit voor jezelf duidelijk te hebben wanneer je een geschikt verblijf zoekt.
 • Welke faciliteiten wil je tot je beschikking hebben? Wil je bijvoorbeeld graag dat er een zwembad of sauna aanwezig is? Of wil je graag een aanwezig restaurant of een animatieteam voor de kinderen? Na het stellen van deze vragen houd je waarschijnlijk een veel kleinere selectie aan accommodaties over die aan je eisen voldoen.

Een reisaccommodatie boeken

Je kunt altijd op de bonnefooi op reis gaan en ter plekke kijken wat er beschikbaar is. Wanneer je graag zeker bent van een slaapplek die aan jouw wensen voldoet, is het aan te raden vooraf wat te boeken. Je kunt bijvoorbeeld je accommodatie via een reisorganisatie boeken, eventueel tegelijk met een vlucht. Daarnaast kun je een los verblijf boeken bij de accommodatie direct of bijvoorbeeld via online accommodatie websites zoals Expedia of Booking.com.

Op dit soort websites heb je een duidelijk overzicht en vind je meteen de accommodaties die beschikbaar zijn op de data waarop je zoekt. Daarnaast kun je makkelijk filteren op specifieke faciliteiten en het aantal personen waarmee je wilt verblijven. en of je op zoek bent naar een all inclusive vakanties of niet. Bovendien is het tegenwoordig ook populair om accommodatie te boeken via Airbnb. Je verblijft dan eigenlijk in het huis van degene waarbij je hebt geboekt. Dit kan leuk zijn wanneer je in een authentieke lokale wijk wilt verblijven en meer tips wilt ontvangen van een lokale resident. Het nadeel is dat je geen faciliteiten als een zwembad direct ter beschikking hebt.

Vliegtickets boeken

Vliegtickets kun je het makkelijkst online boeken, maar dit kan ook nog per telefoon of bij een reisbureau. Je kan direct bij de luchtvaartmaatschappij boeken wanneer je zeker weet dat je met die specifieke maatschappij wilt vliegen. Anders is het handig om gebruik te maken van websites die vliegtickets met elkaar vergelijken. Je krijgt dan een duidelijk overzicht van de goedkoopste tickets van verschillende aanbieders naar je gewenste bestemming.

Vakantie waar ga je heen

Ook zie je of er eventuele tussenstops zijn en de tijden waarop je vliegt. Je kunt ook bepalen of je met een zogeheten budget-airline wilt vliegen of gaat voor meer comfort op reis. De vliegtickets bij budget-airlines zijn vaak een stuk goedkoper, maar hier krijg je dan ook meestal geen inbegrepen eten en drinken aangeboden en kan het zijn dat je minder beenruimte hebt.

Een rondreizen boeken

Een rondreis is een goede manier om een land of continent te ontdekken. Zo verblijf je niet op een plek, maar trek je elke paar dagen verder om een nieuwe bestemming te ontdekken. Rondreizen kun je alleen boeken, met een gezin of als groepsreis. Tijdens een georganiseerde rondreis hoef je niet na te denken over waar je de volgende nacht moet slapen, waar je heen gaat en hoe je daar moet komen. Dit geeft je de gelegenheid om echt te kunnen genieten van de lokale cultuur en natuur.

Je reist dan rond met wat meer zekerheid en veiligheid dan wanneer je op reis gaat en je in het land van bestemming ter plekke je route uitstippelt. Bij veel reisbureau’s kun je rondreizen boeken, maar tegenwoordig bestaan er ook veel websites die deze aanbieden, zoals vakantiepiraten.nl. Ken je vakantiepiraten.nl leuke website word hard aan gewerkt. Zo ver ik weet zijn er geen vakantiepiraten klachten. Onder de mensen die boeken via vakantiepiraten. En ze hebben goede aanbiedingen. Wanneer je wel rond wilt reizen maar je wilt juist niet van tevoren alles vastleggen en ruimte laten voor meer spontaniteit, dan kun je natuurlijk met een wifi verbinding ter plekke alles zelf lokaal alles regelen.

Boeken bij een reisbureau

Het grootste voordeel wanneer je je reis bij een reisbureau boekt, is de tijdwinst die je hierbij hebt. Je hoeft dan geen tijd te besteden aan zelf zoeken en tegenwoordig zijn er ook veel reisbureau’s online beschikbaar zodat je er zelf fysiek ook niet meer naartoe moet, maar dat kan wel wanneer je dit liever hebt. Boeken bij een reisbureau kent nog enkele voordelen zoals:

 • Wanneer er problemen ontstaan op vakantie wordt je bijgestaan vanuit Nedelrand.
 • Er bestaat een landelijk garantiefonds in geval van faillissement.
 • Eventueel ontstane klachten worden door de Nederlandse geschillencommissie behandeld.
 • De voorwaarden van het reisbureau worden gehanteerd en deze zijn dan ook duidelijk en in je eigen taal.
 • Het reisbureau kan naast het boeken zelf van alles voor je regelen voor op reis, zoals stoelen reserveren, inchecken,  koffers bijboeken, huurauto regelen, een transfer regelen, claims indienen bij vertraging en nog veel meer,

Het grootste nadeel van het boeken bij een reisbureau is dat je vaak een stuk duurder uit bent dan wanneer je alles zelf regelt. Voor deze kosten staat dan doorgaans wel de nodige service tegenover.

Zo boek je de goedkoopste vliegtickets

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl