Hoe lang duurt de overgang?

ClubGreen | mei 4, 2019 | 0 | De Overgang , Vrouwen

Hoe lang is de overgang?

Veel vrouwen vragen zich af hoe lang de overgang echt duurt. Hierover zijn verschillende verhalen. De overgang is een compleet proces en de duur varieert afhankelijk van de vrouw. Dat is waarom het moeilijk is om een ​​voorspelling te doen. De totale overgangsfase kan in totaal 10 jaar duren. In dit overgangsproces werkt je lichaam naar de echte overgang. Het proces bestaat uit drie fasen: premenopause, menopause zelf en postmenopause. We vertellen u hier graag meer over.

Hoe lang duurt de het? En de pre-menopauze

Wanneer de premenopause begint, ben je in transitie. Dit is daarom de eerste periode. Deze periode duurt van 6 tot 7 jaar en is daarom de langste periode van de totale overgang. “Pre” geeft aan dat dit de “vóór” menopauze is. Pre-menopauze is een periode voordat uw laatste menstruatie optreedt. Premenopause is de meest vooraanstaande fase waarin hormonale schommelingen beginnen te ontstaan. Tijdens de pre-menopauze loopt het langzaam naar de echte menopauze.

Verminder uw eierstokken met de productie van vrouwelijke hormonen. Aan het begin van de pre-menopauze heb je het waarschijnlijk nog steeds niet gemerkt. Echter, zodra de menopauze nadert, verandert je menstruatiepatroon. De menstruatie kan bijvoorbeeld langer duren dan u gewend bent, maar ook korter. De intervallen tussen twee menstruaties kunnen ook veranderen. Het kan bijvoorbeeld nog 3 dagen duren voordat uw menstruatie opnieuw begint. Het gebeurt ook regelmatig dat de menstruatie intenser wordt en er een groter verlies van bloed is. Bovendien kun u last krijgen van vermoeidheid en sneller arriveren dan u gewend bent.

Hoe lang is de menopauze? En de peri-menopauze

Zodra u de menopauze nadert, wordt dit soms peri-menopauze genoemd. “Peri” betekent “in de buurt” en is de laatste periode van de vorige menopauze. Tijdens de peri-menopauze ervaar je niet alleen een veranderend menstruatiepatroon. Je kunt ook opvliegers krijgen en ‘s nachts veel zweten. Het kan ook gebeuren dat je ovulatie voelt en dat dit ook pijnlijk is, omdat de eitjes met meer moeite rijpen. U bevindt zich in de peri-menopauze en u bent nog niet in de menopauze, als u langere tussenpozen tussen de perioden hebt, maar er is nog geen periode zonder bloeding gedurende 12 maanden.

Delgado door de overgangsbeoordeling

Dunne test door de overgang

Hoe lang is de overgang? menopauze

De overgang komt als je geen menstruatie meer hebt. Deze periode is veel korter dan de overgang, dat wil zeggen slechts één dag. “Mannen” betekent “maand” en “paus” betekent “ophouden”. De menopauze betekent dat u een periode zonder bloedingen gedurende 12 opeenvolgende maanden hebt meegemaakt. Het kan een tijdje duren voordat je niets merkt tijdens je menstruatie. Bijvoorbeeld, de tijd dat u uw vorige menstruatie had, kan elke maand worden gevoeld. U kunt dit opmerken door zowel lichamelijke als psychische klachten. Opvliegers gebeuren hier ook.

Hoe lang is de overgang? de postmenopauze

Postmenopauze is de periode na de overgang. “Posten” betekent “na”. Als u bent opgenomen na de menopauze, is het zeker dat uw eierstokken volledig zijn gestopt met het produceren van hormonen. U vraagt ​​zich misschien af ​​hoe uw lichaam werkt nu uw eierstokken geen essentiële hormonen meer produceren. Dit is een heel interessant proces. In de afgelopen jaren, tijdens de overgang, heeft je lichaam ervoor gezorgd dat andere organen de productie van hormonen hebben overgenomen. Tijdens de overgang is je lichaam op zoek gegaan naar de juiste balans, zodat je na de overgang nog steeds voldoende hormonen hebt. Zodra uw lichaam gewend is aan de nieuwe situatie, zullen de overgangsverschijnselen geleidelijk verdwijnen. Je zult vanaf nu meer energie ervaren. Hoe lang is de overgang? Dus dat is geen één-twee-drie.

Op welke leeftijd kom je in de transitie?

Net als de duur van de overgang, verschilt ook de leeftijd waarop de vrouw de transitie ondergaat. Gemiddeld begint een vrouw de overgang rond de leeftijd van 45.ste een 50ste Maar je kunt ook rond de 40 zijn.ste ga de transitie in of zorg voor je 55ste. Je weet niet van tevoren wanneer je in transitie bent en hoe lang de transitie zal duren, hoewel dit moment in je genen zit. Je menstruatie stopt niet tijdens de nacht. De jaren gaan voorbij waarin je lichaam naar de menopauze toe werkt. Het is niet eenvoudig om te zeggen hoe lang de overgang zal duren. Dit komt omdat veel vrouwen gedurende de gehele periode geen menopauzeklachten hoeven te ondervinden. Wanneer de gehele periode 15 tot 20 jaar kan duren, ervaren de meeste vrouwen de symptomen van de menopauze gedurende 5 jaar tot 10 jaar.

Related Posts

Dieet voor de overgang

Dieet voor de overgang

ClubGreen | mei 6, 2019 | 0

Dieet voor de overgang Veel fysieke veranderingen vinden plaats tijdens de overgang. Een bekende klacht in verband met deze veranderingen is gewichtstoename. Deze gewichtstoename is voornamelijk te wijten aan een…

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl