Houdbare producten inslaan in de aanbieding

Sanne | februari 12, 2023 | 0 | Green Blog

Nederlanders houden van aanbiedingen. Daarom zien we het ook vaak gebeuren dat wanneer een bepaald product in de aanbieding is tegen een aantrekkelijke prijs, deze producten eerder worden ingeslagen. Aanbiedingen zijn overal te herkennen, van bijvoorbeeld supermarkten tot kledingwinkels. Bij een aanbieding wordt een deel van de prijs afgehaald en wordt het product goedkoper dan normaal verkocht. Ook zijn er acties zoals twee halen één betalen of drie halen twee betalen. Ook voor het inslaan van producten die houdbaar zijn worden deze aanbiedingen vaak toegepast. Er zijn echter een aantal dingen waar je op moet letten. 

Houdbare producten kopen in de aanbieding: verstandig of niet?

De meeste mensen die zien een aanbieding en slaan het product zonder twee keer na te denken in. Het is natuurlijk een stuk goedkoper om het product in de aanbieding aan te schaffen, maar als hier een houdbaarheidsdatum aan vastzit kan je al snel voedsel verspillen door te veel in te kopen. Uiteindelijk verspil je dan alsnog geld, en daarom zijn aanbiedingen het alleen waard om in te slaan als de desbetreffende producten op komen. Als je de producten echter wel gaat gebruiken, dan wordt het inslaan van aanbiedingen echter wel een stuk aantrekkelijker. 

Als er een product in de aanbieding komt zijn er een aantal dingen waar je naar moet kijken. Een van de eerste dingen is: ga je het product zodanig gebruiken dat het opraakt voor de houdbaarheidsdatum verloopt. Kijk naar wat je op dagelijkse basis gebruikt, eet en weggooit. Kijk ook nog of je ruimte hebt in je koelkast of vriezer of in je kastjes voor het product, en of deze niet al thuis ligt. Op deze manier voorkom je dat je een product aanschaft dat je helemaal niet kan opmaken voor de houdbaarheidsdatum verloopt. 

Daarnaast is het natuurlijk ook altijd verstandig om te kijken hoeveel geld je nou echt bespaard bij de aanbieding. Als bijvoorbeeld een zak pasta in de aanbieding is van een bekend merk kan deze alsnog meer kosten dan de pasta van het eigen merk van de supermarkt. De aanbieding is niet altijd de goedkoopste manier om iets aan te schaffen. Het is natuurlijk wel de ideale mogelijkheid om een product van je favoriete merk of soort aan te schaffen tegen een betaalbare prijs. Hiermee kan je ook aardig wat geld besparen als je wilt besparen op je boodschappen. 

Besparen met het aanschaffen van houdbare producten

Ga je houdbare producten in de aanbieding aanschaffen? Dan kan je aardig wat geld besparen op je boodschappen. De meeste mensen denken dat aanbiedingen niet te veel besparen. Vooral nu de prijzen van voedingsmiddelen aan het stijgen zijn is het steeds aantrekkelijker om geld te besparen door aanbiedingen voor houdbare producten af te zoeken. Je kan zo wel honderden euro’s besparen op je boodschappenlijstje. Er zijn bepaalde dingen die je kan doen om de beste aanbiedingen in je buurt te vinden. 

Er zijn erg veel supermarkten in Nederland. De meeste mensen hebben wel een of twee verschillende winkels in de buurt zitten, en als je in een groter dorp of in een stad woont is je keuze vaak nog ruimer. Al deze verschillende winkels hebben hun eigen producten in de aanbieding. Door te kijken naar de actiefolders van elke winkel of op de website op te zoeken welke producten in de aanbieding zijn en welke niet kan je kijken welke boodschappen tegen een goedkopere prijs kunnen worden gekocht bij een andere winkel. Op deze manier kan je erg veel geld besparen op je boodschappenlijstje. Daarnaast kan je deze ook slim aanpassen. 

Het inslaan van houdbare producten zoals rijst, ingeblikte groente, fruit, bonen, vis, havermout, pasta en meer wordt veel gedaan door de Nederlandse bevolking. Deze mensen bezitten vaak over een voorraadkast waar ze alle producten inzetten zodat ze deze later kunnen gebruiken. In deze kast heb je vaak chips, nootjes en allerlei handige producten die je later kan gebruiken. Het voordeel van houdbare producten kopen in de aanbieding is dat wanneer je iets nodig hebt, zoals pasta of rijst, je het gewoon kan pakken uit de voorraadkast in plaats van naar de winkel gaan en het kopen voor e volle prijs. 

Een noodpakket voor thuis

Een ramp komt onverwacht. Een overstroming, een aardbeving of een plotselinge virusuitbraak gebeurt vaak wanneer je het niet verwacht. Hier willen de meeste mensen natuurlijk op voorbereid zijn, omdat het kan gebeuren dat ze vervolgens een lange tijd zonder voedsel, water en andere producten zitten. Voor de zekerheid maken deze mensen dan een voorraadkast met verschillende producten zoals eten, verzorging en water. 

Dit pakket bestaat uit houdbare producten en wordt regelmatig gebruikt en direct bijgevuld om te voorkomen dat er te weinig aanwezig is. De meeste mensen kopen vaak een grote voorraad van deze producten wanneer deze in de aanbieding zijn. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat je een stuk minder geld betaald. Daarnaast kunnen de producten lang bewaard worden in de juiste ruimte. De meeste pakketten bestaan uit verschillende voedingsstoffen die gecombineerd kunnen worden in lekkere gerechten, water, toiletpapier, maandverband, tandenborstels en meer. Zo kan je veilig elke calamiteit overleven. 

Geld besparen op houdbare producten

De meeste supermarkten hebben allerlei leuke acties die elke week vernieuwen. Door wekelijks te kijken naar de verschillende aanbiedingen van de supermarktketens kan je al snel een boodschappenlijstje samenstellen met producten die je op kan slaan voor je noodpakket of gewoon kan gebruiken tijdens het koken. Als je vaak pasta eet is het bijvoorbeeld een keer leuk om in de aanbiedingen een aantal pakken te kopen die je vervolgens voor de komende maanden kan gebruiken. 

Ook kan je bijvoorbeeld blikken moet houdbare groenten inslaan in de aanbieding. Deze groentes kan je vervolgens weer combineren met pasta of rijst om een gerecht te maken. Op deze manier kan je gezonde en (best) lekkere gerechten maken van de rantsoenen die je hebt ingeslagen. De meeste mensen slaan houdbare producten in de aanbieding in om zo veel mogelijk geld te besparen op hun boodschappen!

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl