Is een bv de juiste rechtsvorm voor mijn duurzame onderneming? 

ClubGreen | mei 3, 2024 | 0 | Bedrijven

De duurzame ondernemingen schieten als paddenstoelen uit de grond. Een verschijnsel waar we erg gelukkig van worden. Misschien overweeg jij ook wel om een duurzame onderneming op te starten. Op het moment dat je een nieuwe onderneming probeert te starten, zal ook gevraagd worden voor welke rechtsvorm je kiest. In Nederland is het verplicht om een rechtsvorm te kiezen. Grofweg kun je hierbij kiezen uit een vof, bv of een eenmanszaak. Een van de meest gekozen rechtsvorm is de besloten vennootschap (bv). Maar waarom krijgt een bv oprichten steeds vaker de voorkeur boven andere rechtsvormen? Wat maakt juist deze rechtsvorm zo aantrekkelijk voor jouw duurzame onderneming? Wij gingen op onderzoek uit en ontdekten verschillende grote voordelen. 

Fiscale voordelen bij grotere winstmarge 

Over het algemeen zien we dat vooral startende ondernemers ooit zijn begonnen als eenmanszaak. Als je nog weinig winst maakt, is dit fiscaal gezien meestal dan ook de beste optie. Belastingtechnisch wordt het – naarmate je bedrijf verder groeit – uiteindelijk echter voordeliger om een bv te starten. Dit maakt dat een eenmanszaak omzetten naar bv door firm24 aantrekkelijker zal worden. Er zijn verschillende fiscale voordelen waar je dan van kunt profiteren. Voordelen die je niet hebt bij andere rechtsvormen. Bij een winstmarge van boven de 100.000 euro per jaar, zien we bijvoorbeeld dat je belastingtechnisch goedkoper uit zult zijn. Bovendien is het mogelijk om andere belastingaftrekposten te gebruiken. 

Meer vertrouwen 

Als duurzame ondernemer wil je bovenal het vertrouwen van de klant winnen. Dit is niet alleen belangrijk om je bedrijf te doen slagen, maar ook om simpelweg een groter aandeel te kunnen hebben in de duurzame veranderingen binnen ons land. Dat is immers waar het allemaal om draait. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat mensen meer vertrouwen hebben in een bv dan een bedrijf dat zich als eenmanszaak beschrijft. Dat komt voornamelijk doordat er voor een bv meer stappen moeten worden ondernomen. Zo is er bijvoorbeeld sprake van een notariële akte. Een eenmanszaak is gemakkelijker op te richten. De formele en gedegen structuur en de wettelijke eisen waar je aan moet voldoen, maken dat consumenten je sneller vertrouwen. 

Wist je dat een bv sinds 1 januari 2024 ook gemakkelijk online opgericht kan worden? Zelfs fysiek contact met de notaris is niet meer noodzakelijk. Een digitale handtekening en identificatie is voldoende. Dit maakt het oprichten van een bv gemakkelijker en toegankelijker voor een breder publiek. 

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl