Kurkuma en gembergranola recept

clubgreen&%^*hb | november 1, 2016 | 0 | Wellness

Granola is voor mij de perfecte gezonde traktatie – voor ontbijt als je weinig tijd hebt, of als tussendoortje als je bloedsuikerspiegel daalt. En absoluut ideaal als je op reis bent en absoluut de moeite waard om op je paklijst te zetten. Gooi in dat deze versie is gemaakt met warme en anti-inflammatoire ingrediënten? Kon het niet beter dan dat krijgen!

Als je mijn gezonde herstart hebt gevolgd, weet je dat ik meer gezonde routines in mijn dagelijkse leven wil opnemen … En dat stopt niet alleen omdat ik onderweg ben … althans dat hoort toch niet! Ik ga niet liegen, reizen maakt gezond zijn zo moeilijk. Op dit moment in New York is het lastig om vast te houden aan mijn gezonde routines (Wine! Pasta! Pizza!), Maar ik probeer het te laten werken. Ik zal volgende week een stukje ervaring met je delen tijdens deze reis en de dingen die ik heb uitgeprobeerd. Eén ding weet ik zeker? Voorbereiding is de sleutel. Daarom heb ik wat van deze Kurkuma en Ginger Granola gemaakt om mee te nemen als ik voor mijn vertrek naar huis ging, ideaal als een gezond ontbijt en een hapje als ik aan het hurken ben.

Ik heb onlangs dit recept bedacht nadat ik gewoon in de keuken had gespeeld – ik ben dol op het feit dat granola zo gemakkelijk te maken is en je kunt zo veel experimenteren met smaken. Ik heb de laatste tijd veel kurkuma toegevoegd aan veel van mijn gezonde recepten – kokosnoot Dahl, bloemkool rijzen pilaf op, mijn ochtendthee en eigenlijk overal waar het werkt … De ontstekingsremmende eigenschappen zorgen ervoor dat het niet alleen heerlijk smaakt, maar ook echt goed voor je is. Dus het was natuurlijk nodig om in een granola te gaan! Gember is ook erg rustgevend voor de buik, en samen vormen ze de perfecte combinatie. Gooi een paar rijpe bananen in en je hebt een smaak halverwege tussen bananenbrood en gembernoot koekjes … Het is Dee-licious! En als je de smaak van kurkuma te sterk vindt, halveer dan de hoeveelheid die je gebruikt.

Kurkuma en gembergranola Recept

Ingrediënten

 • 2 kopjes gerolde haver
 • 1/2 a kopje pompoenzaad [19659009] Een halve kop amandelen
 • Een halve kop rozijnen (of ander gedroogd fruit)
 • Een halve kop sesamzaad of gouden lijnzaad
 • 2 bananen
 • 1 / 4 kopje honing (of meer als je dat liever hebt)
 • 1/4 kopje boter of kokosolie
 • 2-inch knop van gember (of meer als je van een sterkere smaak houdt)
 • 2 theelepels kurkuma ( of meer)

Methode

 1. Verwarm uw voor op 180 Celsius of 356 Fahrenheit
 2. Meng alle droge ingrediënten samen, behalve de kurkuma.
 3. Voeg alle natte ingrediënten inclusief de gember en banaan en kurkuma toe aan een eclectische mixer. Blaas op totdat het een smoothie-consistentie vormt. Als u geen mixer wilt gebruiken (of niet hebt), kunt u de bananen pureren en met de hand mengen.
 4. Giet het natte mengsel in uw droge mengsel en roer goed om te coaten.
 5. Lay-out op een bakplaat en bak gedurende 7 minuten. Eén die je ziet als je bruin wordt, haal hem eruit en mix de granola op en plaats hem opnieuw gedurende 5 minuten.

Ben je dol op gezonde lekkernijen? Ik ook! Bekijk deze Romige Quinoa pudding van de kokosnoot of deze Raw Chocolate-bolletjes .

Pin it op Pinterest als je dit recept leuk vindt!Lees verder

Related Posts

Meest recente berichten

Gewicht verliezen tijdens de overgang

Gewicht verliezen tijdens de overgang

clubgreen&%^*hb | oktober 28, 2018 | 0

[ad_1] Gewicht verliezen tijdens de overgang Tijdens de overgang de hormonale regulatie In je lichaam neemt de hoeveelheid oestrogeen af. Dit verandert onder andere de verdeling van vet. Veel vrouwen…

Categorieën

Informatieve links