Duurzaam Wonen

De binnen- en de buitenkant van duurzaam wonen

Er zijn enorm veel opties voor duurzaam wonen. Kijk bij het verduurzamen van een woning niet alleen naar de buitenkant (ramen, deuren, dak etc), want ook aan de binnenkant zijn er legio mogelijkheden voor een mooie, comfortabele en duurzame woning. Duurzaam wonen is heel gemakkelijk geworden, en je bespaart er meestal behoorlijk wat mee op energie- en leefkosten. Hieronder is allerlei informatie te vinden over duurzaam wonen, van apparaten en binnenklimaat tot duurzame energie.

hepaspecializedequipment

Woning en apparaten

Computer, televisies, koelkasten en tosti-ijzers. We hebben voor ons gemak behoorlijk wat energieslurpers in huis. Lees hier alles over energieverbruik en -besparing op apparaten in huis.

Woning-en-binnenklimaat

Woning en binnenklimaat

Gaskachels, HR-ketels, vloerverwarming, warmtepompen, aircoditioning… In ons klimaat kunnen we niet zonder verwarming in de winter en verkoeling in de zomer. Hier leest u hoe u duurzaam kunt omgaan met uw binnenklimaat.

Woning-en-duurzame-energie

Woning en duurzame energie

Energie uit wind, zon, water en planten. Schone energiebronnen die tot in de eeuwigheid voorradig zullen zijn. Hoe kunt u hiervan gebruik maken in uw woning?

Woning-en-energiebespaaradvies

Woning en energiebespaaradvies

Voor het besparen van energie zijn er tal van mogelijkheden: isoleren, energiezuinige apparaten aanschaffen, de CV-installatie aanpassen en nog veel meer. Alles over het energiezuinig maken van uw woning.

Woning-en-gezondheid

Woning en gezondheid

Een behaaglijke temperatuur in huis en een gezonde lucht zijn bepalend voor onze woonbeleving en cruciaal voor onze gezondheid.

Woning-en-isolatie

Woning en isolatie

Isoleer dak, gevel en vloer van uw huis en zet dubbel glas. Het resultaat: minder energieverbruik en meer comfort. De kosten heeft u dikwijls na enkele jaren al terugverdiend en uw huis wordt ook nog eens meer waard.

Woning-en-milieu

Woning en milieu

Een woning is onderdeel van het milieu. Het bouwen en verbouwen, én het gebruik van een huis hebben invloed op de omgeving. Lees hier alles over milieuvriendelijk verbouwen, recycling en duurzame materialen.

Woning-en-verlichting

Woning en verlichting

Gloeilampen, spaarlampen… en nu ook nog eens die led-lampen. Een huis zonder verlichting is natuurlijk een sombere kerker. Maar welke lamp is nu eigenlijk het zuinigst? En wat zijn de andere voordelen van de ene lamp boven de ander?

Woning-en-water

Woning en water

Het liefst nemen we elke morgen een lekkere warme douche en gaan we om de zoveel tijd uitgebreid in bad. Wat zijn nu een écht duurzame oplossingen als het gaat om ons waterverbruik?

Labels-en-keurmerken

Labels en keurmerken

Hoe weten we of ons wasmiddel wel ‘eerlijk’ is? En hebben onze apparaten wel een duurzame herkomst? Keurmerken geven het antwoord…

Subsidies

Subsidies

Subsidieregeling Duurzame Warmte, subsidie op een energiezuinige woning, premie op dubbel glas… Door de bomen het bos kwijt in subsidieland? Wij helpen u weer op weg.

Blijf op de hoogte met de ClubGreen nieuwsbrief:

Lifestyle

Planet

Business