Opvliegers zonder overgang? Heeft u opvliegers niet in de overgang?

ClubGreen | mei 6, 2019 | 0 | opvliegers , Vrouwen

Opvliegers zijn een van de bekendste overgangsklachten. In de overgang beginnen je hormonen te fluctueren. Ze zijn veranderd, waardoor hun hormonen foutieve signalen naar de klieren in hun hersenen sturen. Een van deze klieren is de hypothalamus. Deze klier is een soort “thermostaat” van je lichaam en regelt de temperatuur van je lichaam. Op het moment dat u een opvlieger krijgt, wordt deze “thermostaat” onderbroken en krijgt u veel warmte. Als reactie wil je lichaam afkoelen. Dit maakt je aan het zweten. Je gezicht, nek en borst kunnen rood worden.

Opvliegers zijn kortstondige hitteaanvallen die veel vrouwen zo intens ervaren. Opvliegers kunnen zowel overdag als ‘s nachts voorkomen. Als je ‘s nachts opvliegers hebt, moet je ook vannacht bellen. Opvliegers kunnen de nachtrust aanzienlijk verstoren. Opvliegers kunnen andere klachten met zich meebrengen, zoals slaapproblemen, apathie, vermoeidheid en bloedarmoede. Herken je jezelf in deze beschrijving van opvliegers, maar ben je niet in transitie? Blijf dan lezen.

‘Opvliegers zijn kortstondige hitteaanvallen die veel vrouwen zo intens ervaren. Opvliegers kunnen zowel overdag als ‘s nachts voorkomen.

Opvliegers zonder overgang: vóór de overgang

Er is niet veel bekend over opvliegers vóór de overgang. U kunt een gevoel van warmte ervaren tijdens de menstruatie en last hebben van stemmingswisselingen. Dit zijn normale symptomen die gepaard gaan met menstruatie. Deze menstruatieproblemen betekenen niet dat u de overgang bent binnengegaan. De gemiddelde leeftijd waarop een vrouw in de overgang komt is 50 jaar. Het komt regelmatig voor dat vrouwen rond de 40 met de transitie beginnen.

U zult klachten ervaren zoals opvliegers zonder overgang, een verandering in menstruatiepatroon en stemmingswisselingen. Dit kan veel verwarring en onrust veroorzaken, vooral als u niet zeker weet of u de transitie bent binnengekomen. Heb je geen opvliegers voor een overgang? In dat geval is het goed om een ​​afspraak te maken met de arts. Je kunt ook een overgangsforum bezoeken. Hier kun je met gelijkgestemde mensen praten en vragen stellen over de overgang.

Opvliegers zonder overgang: na de overgang

Vrouwen die hun laatste menstruatie hebben gehad, zijn in de postmenopauze. Je zou kunnen denken dat opvliegers en nachtelijk zweten vanaf dat moment tot het verleden behoren, maar helaas is dat niet altijd het geval. Het gebeurt vaak dat vrouwen na de overgang ook opvliegers en nachtelijk zweten ervaren. Sommige vrouwen behouden deze symptomen tot 10 jaar na de menopauze. Veel vrouwen zijn zich hiervan niet bewust, wat voor veel verwarring en rusteloosheid kan zorgen.

U kunt echter ook denken dat u last heeft van opvliegers, terwijl er een andere oorzaak is. U kunt denken aan overmatig alcoholgebruik, de bijwerkingen van bepaalde medicijnen (zoals medicijnen voor hoge bloeddruk, antidepressiva en pijnstillers), een paniekstoornis of een schildklier die te snel werkt. Maar ook overgewicht en hoge temperaturen kunnen de oorzaak zijn van opvliegers, niet van de overgang die u ervaart. Ben jij een vrouw die de transitie al heeft achtergelaten, maar nog steeds opvliegers ervaart? Dan kunt u hierover met de arts praten.

Vrouwen in de overgang kunnen last van opvliegers krijgen

Vrouwen krijgen in de overgang ook wel menopauze genoemd veelal last van vervelende gevoelens in hun buik. Het last krijgen is natuurlijk erg vervelend. Hierdoor hebben we een blog geschreven met tips en adviezen wat je er aan kan doen. Denk aan voedingssupplementen zoals probiotica, Dit zijn bacteriën die goed zijn voor de darmen. En verschillende voedingsstoffen verminderen en anderen juist eten. En natuurlijk ook veel water drinken en sporten. Lees hier ons blog: Oplossingen voor een gezwollen opgezette buik in de overgang.

Last van opvliegers is erg vervelend en komt helaas vaak voor. Probeer daarom dingen in je leefstijl aan te passen waardoor de opvlieger je minder last bezorgd. Zodat je goed en lekker door kan leven. Vaak zorgt dit voor een beter leven. Stres en of gebruik van medicijnen kan ook negatieve effecten hebben. Stres voorkomen kan je leren. Hierover is ook best veel te vinden op internet. Of bespreek dit eens met je huisarts. Deze zal u ook graag willen helpen. Hierdoor zul je ook beter slapen en uitgeruste wakker worden. Elke dag is er 1 en een dag zonder pijn lekker onbezorgd leven. Daar doen we het allemaal voor.

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl