Overgang van opvliegers

ClubGreen | mei 5, 2019 | 0 | De Overgang , Vrouwen

Overgang van opvliegers

Opvliegers zijn een van de grootste klachten tijdens de overgang. Deze opvliegers worden veroorzaakt door schommelingen in uw hormonen. Je hormonen worden tijdens de overgang onderbroken. Hierdoor krijgen de klieren in uw hersenen abnormale signalen. Onder andere reageert de klier die de lichaamstemperatuur controleert, de hypothalamus, op deze foutieve signalen. De hypothalamus functioneert als een type thermostaat en wordt onderbroken tijdens opvliegers. Dit veroorzaakt een plotselinge hittegolf met een opvlieger.

Deze warmte kan naar je hoofd stijgen, waarna je gezicht en nek rood worden. Je bent misschien zo heet dat je lichaam wil afkoelen. Dit maakt je veel zweet. U kunt ook hartkloppingen krijgen van opvliegers. Opvliegers zijn gelukkig niet schadelijk, maar opvliegers kunnen erg vervelend zijn. Daarom kunnen opvliegers verschijnen op de meest ongemakkelijke tijden, bijvoorbeeld tijdens het winkelen, tijdens een belangrijk gesprek of op het werk. Je kunt vuurvliegjes niet vermijden, maar je kunt ze iets draaglijker maken. De symptomen die u kunt ervaren tijdens de overgang van opvliegers worden hieronder beschreven.

Overwin uw overgangsoverzicht

Overwin je transitieorder

Klachten in de overgang tussen opvliegers

De overgang brengt veel klachten met zich mee. Niet alle vrouwen ervaren dezelfde symptomen. Een klacht die heel gewoon is, is opvliegers. Opvliegers komen vaak iets later in de pre-menopauze voor wanneer u de menopauze nadert. Deze kortdurende hitte-aanvallen kunnen heel intens zijn. Op deze manier kun je overdag maar ook ‘s nachts zweetaanvallen krijgen. Het kan zo heet zijn dat je gezicht, nek en borst rood worden. De overgang van opvliegers is niet geïsoleerd.

Opvliegers veroorzaken andere verschijnselen. Op die manier kun je je erg moe en lusteloos voelen door opvliegers. Gelukkig kun je hier wat dingen doen. Een belangrijke trigger voor opvliegers is stress. Stress doet je vaak hoog, snel en rusteloos ademen. Een lage ademhaling van de buik is beter voor je mentale toestand en kan je helpen om een ​​rustige geest te hebben. Hierna kan je lichaam beter ontspannen. Dit vermindert de mogelijkheid van (ernstige) opvliegers. Veel vrouwen hebben ook moeite met slapen als gevolg van opvliegers ‘s nachts. We vertellen u graag meer over opvliegers ‘s nachts.

Nachtelijk zweten

Opvliegers gebeuren niet alleen overdag. U kunt ook ‘s nachts last krijgen van opvliegers. Nachtelijk zweten is hier een ander woord voor. Als u ‘s nachts last heeft van opvliegers, wordt de nachtrust aanzienlijk onderbroken. Op die manier kunt u badend in het zweet wakker worden. Dit is natuurlijk erg onaangenaam. Gelukkig kun je hier wat dingen doen. Zorg eerst voor een goed geventileerd slaapgedeelte met een temperatuur van ongeveer 18 graden. Kies ook een pyjama met ademend materiaal, zoals zijde, linnen of katoen. Op deze manier voorkom je dat je pyjama blijft plakken. Dit geldt ook voor beddengoed, zoals lakens en kussenslopen. Kies voor materialen die goed vocht opnemen, zoals katoen. Deze maatregelen verhogen je slaapcomfort. Vermijd ook warme dranken en pittig en / of gekruid voedsel. Deze voedingsmiddelen veroorzaken opvliegers en nachtelijk zweten en, natuurlijk, wilt u dat vermijden.

Lees verder via deze link

Related Posts

Dieet voor de overgang

Dieet voor de overgang

ClubGreen | mei 6, 2019 | 0

Dieet voor de overgang Veel fysieke veranderingen vinden plaats tijdens de overgang. Een bekende klacht in verband met deze veranderingen is gewichtstoename. Deze gewichtstoename is voornamelijk te wijten aan een…

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl