Meatless Monday

Meatless monday

Meatless Monday

Meatless Monday

Meatless monday staat voor ‘een (maan)dagje minder vlees eten per week’. Het is een mondiale beweging welke in 2003 gestart is. Inmiddels is Meatless Monday actief in 34 landen. Het doel van dit initiatief is om de vleesconsumptie te verminderen ten behoeve van onze gezondheid maar ook die van ons milieu en klimaat.

Continue Reading

10 tips voor een duurzaam kantoor

 

duurzaam kantoor

duurzaam kantoor

Hoe kunt u uw kantoor ‘vergroenen’?
Met deze 10 eenvoudige tips maakt u van uw werkplek een duurzame duurzame werkplek.

  1. Wanneer er niemand meer aanwezig is, doe dan het licht uit. Hoe vaak ziet u wel niet verlichte kantoorpanden midden in de nacht? Het laten branden van het licht op kantoor kost jaarlijks ongeveer net zoveel energie als het verwarmen van een heel huis voor vijf maanden. Zonde! Gebruik daarnaast zoveel mogelijk LED-lampen.
  2. Hetzelfde geldt voor de verwarming op kantoor. Laat deze niet onnodig loeien.
  3. Zet aan het eind van de dag alle computers echt uit. Wanneer niemand er meer gebruik van maakt, hoeven ze noch aan noch op standby te staan. Wist u dat een computer die een hele nacht op standby staat net zoveel energie verbruikt als het zetten van 30 kopjes koffie?
  4. Dit geldt ook voor het kopieerapparaat. Zet deze ook uit wanneer de werkdag erop zit want ook dit apparaat vreet onnodig stroom wanneer u hem op standby laat staan.
  5. Koop printers, faxen en andere dergelijke apparaten die voorzien zijn van het Energystar of GEEA-label. Deze apparaten zijn energiezuiniger. En wist u dat een inkjetapparaat ongeveer 40% minder energie verbruikt dan een laserapparaat?
  6. Maak gebruik van artikelen die het FSC keurmerk dragen voor duurzaam bosbeheer. Denk aan meubelen, printpapier en briefpapier. Zo weet u zeker dat het hout waarvan het papier gemaakt is op een verantwoorde wijze gekapt is.
  7. Kies voor duurzame koffie en thee op kantoor. Bij duurzame koffieteelt zorgen de gecertificeerde boeren voor goede lonen, huisvesting, onderwijs en gezondheidszorg voor hun arbeiders en families.
  8. Recycle het afval. Zet aparte afvalbakken neer voor verschillende soorten afval: karton en papier, plastic, inktpatronen en gft.
  9. Print zo min mogelijk en als het echt nodig is, print dan dubbelzijdig. Gebruik ook oude velletjes voor het maken van aantekenen in plaats van printpapier. Ga zo zuinig mogelijk met papier om.
  10. Let op uw woon-werkverkeer. Gebruik zoveel mogelijk de fiets indien mogelijk. Of neem anders het
Continue Reading

Zijn zonnepanelen zonder landelijke subsidie nog wel rendabel?

Zonnepanelen nog rendabel?

Zonnepanelen

De landelijke subsidie voor zonnepanelen is al even niet meer. In 2012 en 2013 konden mensen die ervoor kozen om een investering te doen in een systeem met zonnepanelen een beroep doen op landelijke subsidie. Met deze subsidie kon je 650 euro terugkrijgen van de overheid. Niet gek dat zonnepanelen drie jaar geleden ineens razend populair werden. Vanwege de toename in aanschaf van zonnenpanelen kostte het de overheid te veel geld en werd besloten om deze landelijke subsidie af te schaffen. Loont het dan nu nog wel om in zonnepanelen te investeren?

Continue Reading

Zeewier; voedsel van de toekomst?

Zeewier eten

Zeewier; dé nieuwe trend?

De wereldbevolking groeit. In de komende 40 jaar zal de wereldbevolking toenemen van de huidige 6,5 miljard naar 9 miljard mensen. Als we aan ons consumptiepatroon en onze landbouwmethoden niets wijzigen, hebben we in 2050 twee aardbollen nodig om ons te voorzien van voedsel, water en energie. Niet gek dus dat de behoefte aan duurzaam voedsel toeneemt. Voor zeewier is de laatste tijd veel belangstelling omdat grootschalige zeewierteelt een economisch rendabel alternatief lijkt. 70% van onze aardbol bestaat uit oceaan. Deze oceanen bieden enorm veel ruimte en veel biodiversiteit.

Continue Reading

Blijf op de hoogte met de ClubGreen nieuwsbrief:

Lifestyle

Planet

Business