Slank door de overgang

ClubGreen | april 2, 2019 | 0 | Afvallen , De Overgang , Vrouwen

Slank door de overgang

In de overgang De hormonale balans is onevenwichtig. Omdat het niveau van oestrogeen in uw lichaam afneemt, zal uw spijsverteringssysteem minder snel gaan functioneren. Omdat je lever minder gal produceert, werken de darmen langzamer. Daarom wordt voedsel niet zo snel verteerd. Dit betekent dat het vet in voedsel sneller in uw lichaam wordt opgeslagen. Waar vet vroeger op de heupen en dijen zat, wordt vet vooral in de buik gevonden tijdens de overgang. Hierdoor kan uw taille dunner worden. Dit terwijl vrouwen vaak blij zijn met hun smalle taille, omdat dit een zandloperfiguur creëert. Dus je bent zeker niet de enige vrouw die tijdens de transitie dun wil zijn. Helaas kun je niet veel veranderen aan de daling van het oestrogeenniveau, maar het kan je lichaam helpen tijdens de overgang af te vallen.

Het juiste eten

Als jij dun voor de overgang Als je wilt gaan, is het belangrijk om de juiste beslissingen te nemen in het eten. Het juiste dieet is deels verschillend per persoon. Maar er zijn een aantal richtlijnen waaraan iedereen die tijdens de transitie dun wil zijn zich kan houden.

Allereerst is het belangrijk om producten met veel suikers en snelle koolhydraten zoals wit brood en pasta te vermijden. Kies natuurlijke producten die minder verwerkt zijn en vervang witbrood door volkorenbrood. Dit vermindert hoge pieken in uw bloedsuikerspiegel. Dit is belangrijk omdat een onstabiel niveau van suiker in het bloed ervoor zorgt dat je lichaam meer vet opslaat. Groenten en fruit zijn rijk aan vezels en zijn een zeer goede optie. Maak bijvoorbeeld een smoothie. Op deze manier kunt u snel en eenvoudig veel fruit en groenten verkrijgen.

Delgado door de overgangsbeoordeling
Dunne volgorde door de overgang

Voldoende lichaamsbeweging

Het onderzoek toont dat vrouwen in transitie Heb minder zin om te bewegen. Toch is het heel gezond om voldoende beweging te krijgen als je tijdens de overgang wilt afvallen. Neem bijvoorbeeld de trap en neem de fiets. Een wandeling in het park is ook een goede manier om je metabolisme bezig te houden. Een goede oefening zorgt ervoor dat uw hormonen beter in balans zijn, waardoor u tijdens de overgang kunt afvallen. Genoeg redenen!

Bronnen

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl