Sportfysiotherapie in Amsterdam, ook voor jou!

clubgreen&%^*hb | maart 30, 2018 | 0 | Bedrijven

Heb je een spierblessure opgelopen, of last van je pezen? Pijnklachten? Dan kan een gespecialiseerde sportfysiotherapeut helpen. Sporten is gezond, maar een blessure kan iedereen overkomen. Het ene moment loop je heerlijk je rondjes in het Amsterdamse Bos of speel je een partijtje voetbal, hockey of tennis op één van de sportvelden in of rond Amsterdam, en het andere moment zit je langs de kant met een blessure. Dat kan gebeuren door een ongelukje, of een ongelukkige beweging. Maar het kan ook zijn dat je die kwetsuur hebt opgelopen door overbelasting, een verkeerde looptechniek of omdat dat jouw warming-up misschien toch niet helemaal toereikend was. Vervelend, want een blessure is niet alleen pijnlijk, maar hindert je ook nog eens in je dagelijkse bezigheden, en misschien ook wel op je werk.

Fysiotherapeut vaak de beste oplossing

In de meeste gevallen heb je dan te maken met een blessure aan spieren, pezen of gewrichten. In veel gevallen kan rust bij zo’n blessure al heel veel helpen. Een weekje rustig aan doen, zonder dat je jouw lichaam te veel belast maar ook redelijk in beweging houdt, kan al heel veel helpen. Daarna kun je gaan kijken of jouw lichaam er weer aan toe is om weer lekker te gaan sporten, of dat je toch moet kijken naar een hulpverlener om jou te helpen om van je blessure af te komen.

Sportblessures behandelen

Je zou een bezoek aan je huisarts kunnen brengen, maar de kans is groot dat die je niet direct kan helpen en je dus doorverwijst naar de sportfysiotherapeut, wat over het algemeen de beste oplossing is om jouw blessure te laten genezen. Gelukkig meer dan genoeg in en rond Amsterdam tientallen praktijken voor fysiotherapie in Amsterdam die gespecialiseerd zijn in sportfysiotherapie. Omdat je tegenwoordig geen verwijzing van de arts meer nodig hebt voor een behandeling door de fysiotherapeut, kun je natuurlijk ook rechtstreeks een afspraak maken. Als je een aanvullende zorgverzekering hebt worden de behandelingen van de fysiotherapeut in de meeste gevallen gewoon door jouw verzekering vergoed.

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie richt zich op het verhelpen én voorkomen van klachten en blessures die te maken hebben sporten. Want welke sport je ook uitoefent, het kan altijd gebeuren dat je door een bepaalde houding of beweging klachten of een daadwerkelijke blessure krijgt. Veel van de ‘kleine pijntjes’ kunnen bovendien uitgroeien tot langslepende blessures als je er niet tijdig iets aan doet. Laat beginnende pijn dus niet uitgroeien tot daadwerkelijke klachten of blessures, maar raadpleeg liever een sportfysiotherapeut. De sportfysiotherapeut is echt dé aangewezen behandelaar om je daarbij te helpen. Niet alleen om je te behandelen via speciale massages en oefeningen als je al een blessure hebt opgelopen, maar dus ook om die te voorkomen. Hij kan je adviseren over jouw looptechniek en over de beste manier om jouw conditie op te bouwen en jouw spieren en pezen te versterken zonder je te blesseren.

In eigen praktijk, groepspraktijk, gezondheidscentrum of sportschool in Amsterdam

Zo’n sportfysiotherapeut kan een eigen praktijk in Amsterdam hebben, maar ook samenwerken in een groepspraktijk, maatschap of gezondheidscentrum. Grotere sportscholen en sportverenigingen hebben ook vaak afspraken gemaakt met een sportfysiotherapeut, die op vaste tijden langskomt om sporters te behandelen, adviseren en helpen. Veel mensen die lid van een sportclub zijn, denken dat die therapeut alleen voor de sporters uit de hogere klassen wordt ingeschakeld. Dit is meestal niet het geval en is hij ook de andere sporters, inclusief de jeugdleden, graag van dienst.

Samenwerking met arts, specialist en arbodienst

Het kan voorkomen dat je door een blessure dusdanig beperkt bent, dat je je werk niet goed kunt doen. Als je je daarvoor ziek moet melden, is de sportfysiotherapeut de aangewezen persoon om in samenspraak met de arts van de arbodienst te kijken welke werkzaamheden je wel en niet kunt doen, wat voor behandelplan het beste is, en of er aanpassingen benodigd zijn. Het kan natuurlijk gebeuren dat de fysiotherapeut oordeelt dat jouw blessure zo ernstig is zodat er een gespecialiseerde behandeling nodig is, of misschien zelfs een operatie nodig is. In dat geval zal hij in overleg met de huisarts bepalen of je niet beter naar een specialist, zoals een orthopeed, moet worden doorverwezen.

Meest recente berichten

Gewicht verliezen tijdens de overgang

Gewicht verliezen tijdens de overgang

clubgreen&%^*hb | oktober 28, 2018 | 0

[ad_1] Gewicht verliezen tijdens de overgang Tijdens de overgang de hormonale regulatie In je lichaam neemt de hoeveelheid oestrogeen af. Dit verandert onder andere de verdeling van vet. Veel vrouwen…

Categorieën

Informatieve links