Thee is mijn therapie | Een paar en een reserve

clubgreen&%^*hb | augustus 15, 2016 | 0 | Wellness

Er is altijd tijd voor thee, toch?

Ik weet dat ik dit een paar keer heb genoemd, maar ik heb nooit echt in mijn liefde (verslaving, obsessie) met thee gegraven, en dus als de volgende in mijn Gezonde reboot serie Ik wilde een beetje met u delen over hoe ik thee integreer in mijn dag, en hoe ik me daardoor niet alleen lichamelijk beter voel, maar ook geestelijk!

Vanaf dag één heeft thee een rustgevend effect op mij – mijn Sri Lankaanse vader en Engels / Ierse moeder kwamen duidelijk samen om de perfecte, thee-liefhebbende storm te creëren. Tegenwoordig is het niet alleen een drankje, maar een ritueel en ik moet zeggen dat het me, zonder te klinken als een Dilmah-advertentie, echt geweldig doet voelen. En het is eenvoudig! Ik ben er dol op dat 'wellness' geen dure reis naar een spa hoeft te zijn, maar meer over het nemen van een moment om in te checken met hoe je je voelt en jezelf een kopje dampend en warm maakt. Het kost vrijwel niets, behalve tijd die, laten we eerlijk zijn, jezelf zou moeten geven.

We hebben de onderstaande afbeelding samengesteld om met jullie te delen hoe ik thee gebruik in mijn dagelijks leven, zowel in mijn dagelijkse routines als ook als rustgevend remedies. Ik ben geen arts en kan alleen anekdotisch zeggen dat ze me persoonlijk beter laten voelen, maar zelfs als je twijfelt aan de potentiële gezondheidsvoordelen van bepaalde theeën, is er gewoon iets om een ​​moment uit je dag te halen voor een kopje – opstaan ​​van uw computer of 's morgens even op bed of op de bank gaan liggen. Het is net alsof thee een mini-vorm van meditatie is … Laat je telefoon uit het proces en je bent volledig doelen schoppen op de afdeling hersenen.

Thee op de daily

Je kunt aan het diagram zien dat thee breaks mijlpalen zijn de hele dag door, waardoor ik me niet alleen beter voel, maar ook een mentale en stretchpauze heb. Ik begin mijn dag met kurkuma-thee of een soort van zwarte thee – chai als ik tijd heb, maar anders een Engels ontbijt met melk. Deze eerste thee probeer ik echt de tijd te nemen om van te genieten, zonder afleiding of werk. Dan heb ik rond de ochtend groene thee (geroosterde rijst aka 'Genmaicha' is mijn huidige favoriet) en nog een zwarte thee als ik me moe voel na de lunch. Voor het slapengaan heb ik een rustgevende kamille die een dag thee afsluit! Vanuit mijn kast die overladen is met thee zal ik vaak experimenteren met het toevoegen van anderen, maar deze dagelijkse zijn altijd van mij en als ik ze mis omdat ik meestal mijn gemoedstoestand kan vertellen!

Soothing Teas

Anders dan dagelijks, Ik ben echt dol op thee als ik minder dan 100% voel … Ik hou van gemberthee en drink het als ik een beetje in de buik zit en vind ook citroen en honing om een ​​zere keel te kalmeren. Chai is mijn favoriet wanneer ik me verkouden voel en pepermunt helpt me te verteren na een grote maaltijd. Ik weet dat er veel andere rustgevende theeën zijn, maar dit zijn alleen degenen die ik persoonlijk gebruik!

Recepten

De meeste theeën die ik u heb vermeld, zullen u kunnen kopen, maar een paar van die theeën moet u maken. Dit zijn mijn persoonlijke recepten!

Chai Tea Ingrediënten Een paar kardemomzaden, 3 kruidnagels, 4 peperkorrels, 1 kaneelstokje, verse gember , 2 kopjes melk, 2 kopjes water, 2 zakjes zwarte thee, honing.

Hoe te Doe alle ingrediënten behalve de melk en honing in de pan. Aan de kook brengen. Voeg de melk toe en kook nog een paar minuten. Doe de honing in je kopjes en verdeel het mengsel. Roer en geniet.

Ginger Tea

Ingrediënten Handvol verse gember, 4 kopjes water, honing.

Hoe te Schil en snijd je gember in plakjes. Doe het water en de gember in een pan. Laat het een paar minuten koken. Doe de honing in je kopjes en giet het mengsel erin. Roer en geniet. Ps als het te sterk is voeg wat extra heet water toe.

Lemon & Honey Tea

Ingrediënten Een halve citroen, water, honing. [19659002] Hoe Snij uw citroen in plakjes en voeg toe aan een kopje. Kook het water in een waterkoker en giet het in de beker. Voeg honing naar smaak toe en geniet ervan!

Kurkuma Thee

Ingrediënten Een theelepel Tumeriek, 4 kopjes water, honing.

Hoe te Breng het water aan de kook. Voeg de gemalen kurkuma toe en laat gedurende 10 minuten sudderen. Zeef de thee door een fijne zeef in een kom; voeg naar smaak honing en / of citroen toe. Ps voegt ook een halve kop kokosmelk toe als ik wil dat het romiger wordt.

Ik zou graag horen of je thee hebt waar je zin in hebt en of je denkt dat thee kan worden behandeling! Of heb je een andere dagelijkse therapie waar je op vertrouwt? ?

Illustratie door Natalie Ong.

Zoals deze theegids? Pin het op Pinterest!Meer informatie is te lezen hier

Related Posts

Meest recente berichten

Gewicht verliezen tijdens de overgang

Gewicht verliezen tijdens de overgang

clubgreen&%^*hb | oktober 28, 2018 | 0

[ad_1] Gewicht verliezen tijdens de overgang Tijdens de overgang de hormonale regulatie In je lichaam neemt de hoeveelheid oestrogeen af. Dit verandert onder andere de verdeling van vet. Veel vrouwen…

Categorieën

Informatieve links