Tips voor een minimalistische vakantietafel en mijn Berry Crumble-recept

ClubGreen | maart 8, 2017 | 0 | Recepten

Het komt dichter bij Kerstmis en je weet wat dat betekent. Vrienden, familie, quality time … En FOOD!

Iets waar ik absoluut dol op ben, is de tafel plannen voor een kerstdag, een paar leuke tabelupdates kopen, inventief zijn met wat ik heb rondslingerend en foerageren in de tuin voor bladeren en bloemen om een ​​middelpunt te maken. In het geval je nerveus of overweldigd bent door het idee om de tafel te plannen, ben ik samen met Marks & Spencers om een ​​paar trucs met je te delen die ik gebruik voor een snelle maar mooie tafel, en mijn favoriete dessert dat ziet er veel indrukwekkender uit dan de 15 minuten die het kost om het te maken. Het is de gids van de luie meid naar de kersttafel! En voor het geval je het hebt gemist, hebben we een geïllustreerde gids voor het plannen van de feestdagen gemaakt .

Instelling tafel: Marks & Spencers Oven-to-table gerecht Marks & Spencers Marble Placemats Marks & Spencers Tribeca Plate Set Marks & Spencer Champagneglazen Marks & Spencer Wood Platter .

Hoe maak ik een A Chique (maar eenvoudig!) Table Setting

Denk aan de gelegenheid

Weet wie je het hebt en welk niveau van formaliteit vereist is, zoals, is het je schoonfamilie of zijn het je vrienden? Als je het eenvoudig wilt houden (of je lui wilt voelen), raad ik je aan te kiezen voor een meer informele sfeer met een linnen tafelkleed en eenvoudige statement-stukken zoals marmer en groen. Deze marmeren placemats zijn perfect, en je kunt er maar een paar krijgen en ze op tafel verspreiden in plaats van een hele set te kopen!

Kies een palet

Kies een eenvoudige kleur schema door een basiskleur te kiezen (zoals het tafelkleed of de glijder) en een of twee accentkleuren. Ik ging met witte, grijze en marmeren tonen met koperen accenten en bloemen en bladeren die de kleur toevoegden – onthoud dat het niet ingewikkeld of overdreven traditioneel hoeft te zijn!

Nail the Essentials

Servetten, bestek, glaswerk en platen zijn essentieel, dus zorg ervoor dat je ze hebt gesorteerd (ik heb deze prachtige, en helemaal goed geprijsde, champagneglazen opgeknapt die het perfecte compliment zijn, vooral wanneer ze zijn gevuld met rosé). Vermijd alles dat u denkt dat u niet nodig zult hebben, omdat rommel op een tafel omslachtig kan zijn (en vaak meer afwassen betekent!).

Mix het op

Zodra u een kleurenschema heeft bevestigd en de essentie, voel je vrij om de items op de tafel te mixen en matchen, niet te vast te lopen op symmetrie of perfectie … Zolang je je palet meestal aanpast, komt alles goed. Voor deze tabel ging ik met heel eenvoudige grijze platen, en gebruikte toen een houten schotel (zo betaalbaar!) In het midden van de tafel.

Word zuinig met je middelpunt

Bloemen en groen kan kostbaar zijn, dus als je kunt, ga je naar je tuin of parkeer en knip een paar groene bladeren af ​​om op tafel te gebruiken. Ook zijn supermarktbloemen een goedkope optie, doe ze gewoon in een paar glazen potten of vazen. Je kunt ook voedsel zoals chocolade of fruit als een eetbaar middelpunt gebruiken!

Houd het simpel

Tot slot, voel niet de druk om de tafel helemaal te vullen, een beetje lege ruimte hier en daar is perfect en onthoud, je hebt plaatsen nodig voor het eten!

My Berry Crumble Recipe

Ik kan het niet nalaten over desserts te denken tijdens de vakantieperiode, en probeer zo vaak iets te maken dat zelfs maar een klein beetje gezond is, zodat ik weet dat het helemaal goed is om een ​​seconde te reiken (of derde) helpen. Dit bes crumble recept is super veelzijdig en gemakkelijk om je te kleden in iets moois!

Ingrediënten

 • 5 bakjes van gemengde bessen zoals bramen, bosbessen, aardbeien en kersen. Als deze niet in het seizoen zijn waar je woont, kun je vrijwel elk fruit gebruiken!
 • 1 kopje hazelnoten
 • een kopje amandelmeel
 • 1 kopje amandelen
 • 2 eetlepels bruine suiker [19659021] 1 kop boter
 • Dikke dubbele room
 • Een ovenschaal (die werkt met uw tafelinstelling)

Methode

 1. Plaats je bessen in de ovenschaal en laat twee kopjes opzij staan ​​om als garnering te gebruiken.
 2. Leg ze in de oven op 180 C / 356 F en kook ze 15 minuten om ze te verzachten. Je kunt deze stap overslaan, maar ik merk dat dit je kruimel een heerlijke sappigheid geeft.
 3. Terwijl ze aan het koken zijn, maak je de crumble. Hak eerst je noten ruw en voeg toe aan een kom.
 4. Voeg je amandelmeel, bruine suiker en boter toe
 5. Wrijf met droge vingers de droge ingrediënten in de boter tot een ruwe kruimelvorming is ontstaan.
 6. Trek uit je bakplaat uit de oven en strooi je kruimel erover.
 7. Plaats het gerecht terug in de oven en bak 15/20 minuten tot de crumble goudbruin is. Haal uit de oven.

Dien op, serveer warm met room aan de kant en een paar verse bessen, of doe wat we gedaan hebben en wacht tot het een beetje afkoelt en voeg dan de room er bovenop toe, garnering met een stapel van bessen voor die wow-factor.

Voila!

Dit bericht is in samenwerking met Marks & Spencer.

Like this holiday berry crumble recipe? Pin it op Pinterest!

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl