Verminder de veel voorkomende symptomen van de menopauze.

ClubGreen | mei 5, 2019 | 0 | De Overgang , Vrouwen

Verminder de veel voorkomende symptomen van de menopauze.

Als vrouw kun je tijdens de overgang verschillende klachten krijgen. Deze klachten ontstaan ​​omdat het hormonale evenwicht aan het veranderen is. Onregelmatige menstruatie is een veel voorkomende klacht bij de menopauze. Op deze manier kan de menstruatie intenser worden en langer duren. De periode tussen twee perioden kan ook meer of minder duren en u kunt tijdens de menstruatie meer pijn en ongemak ervaren. Iets later in de transitie kun je opvliegers krijgen. Opvliegers zijn hitteaanvallen die een korte tijd duren, maar erg intens kunnen zijn.

Op deze manier kun je overdag en ‘s nachts zweet aanvallen en het kan zo heet worden dat je gezicht, nek en borst rood worden. Al deze klachten brengen andere klachten met zich mee, zoals vermoeidheid, slaapproblemen (door opvliegers), apathie en bloedarmoede. Je kunt sommige dingen zelf doen om deze symptomen van de menopauze te verminderen en de overgangsperiode een beetje minder vervelend te maken.

Delgado door de overgangsbeoordeling
Dunne volgorde door de overgang

Verminder de symptomen van de menopauze: wat kunt u doen?

Een gezonde levensstijl draagt ​​bij aan een goede lichamelijke en geestelijke conditie. Dit helpt bij de vervelende menstruatieproblemen die u tijdens de overgang kunt tegenkomen. Als menstruatieproblemen ernstiger worden, hebt u meer bloedverlies. Dit kan leiden tot een ijzertekort. Dat is waarom je genoeg producten moet eten die ijzer bevatten. U kunt denken aan volkoren, bladgroenten, zoals spinazie en gedroogd fruit. Een periode, en zeker een zware periode, kost je lichaam veel energie. Zorg daarom voor een goede nachtrust. Ga vroeg naar bed en probeer je telefoon niet naar je slaapkamer te brengen. Een rustige en goed geventileerde slaapkamer kan u ook helpen om ‘s nachts goed te slapen. Dit vergroot de mogelijkheid om ‘s ochtends uitgerust uit bed te komen.

Een goede nachtrust

Met het oog op een goede nachtrust kunnen opvliegers de nachtrust aanzienlijk verstoren. Als je het warm en bezweet krijgt, draag je liever geen pyjama die blijft hangen. Om de symptomen van de menopauze in de nacht te verminderen, kunt u enkele dingen doen. Dat is waarom u kiest voor natuurlijke stoffen, zoals katoen, zijde of wol. Deze materialen absorberen vocht en laten vocht verdampen. Hetzelfde geldt voor uw beddengoed. Kies voor katoenen lakens en wollen dekens in plaats van een synthetisch dekbed. Een synthetische quilt voelt erg ongemakkelijk bij nachtelijk zweten. Probeer warme dranken, zoals koffie en thee, te vermijden als je gaat slapen. Deze dranken kunnen opvliegers veroorzaken. Kruidig ​​en / of gekruid voedsel stimuleert ook regelmatig opvliegers. Als u deze aanbevelingen opvolgt, vergroot u de kans op een goede nachtrust.

Beweeg genoeg

Deze overgangsklachten die vaak worden besproken, kunnen rusteloosheid, apathie en ongemak veroorzaken. Dit kan leiden tot stress en onzekerheid. Voldoende lichaamsbeweging kan deze symptomen van de menopauze helpen verminderen. Kies er daarom voor om minstens een half uur per dag actief te bewegen. Je kunt een wandeling in het park, een fietstocht of joggen bedenken. Als je iets anders wilt, kies dan een paar baantjes trekken in het zwembad of dans. De symptomen van de menopauze zullen altijd blijven, maar gelukkig is het mogelijk om de symptomen te verminderen.

Meer lezen

Related Posts

Dieet voor de overgang

Dieet voor de overgang

ClubGreen | mei 6, 2019 | 0

Dieet voor de overgang Veel fysieke veranderingen vinden plaats tijdens de overgang. Een bekende klacht in verband met deze veranderingen is gewichtstoename. Deze gewichtstoename is voornamelijk te wijten aan een…

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl