Wellness is de tuintrend van 2021

ClubGreen | februari 24, 2021 | 0 | Wellness

Langzaam maar zeker worden de dagen langer en laat het zonnetje zich vaker zien. Heb jij ook al zomerkriebels? Dan is het een goed moment om vast stil te staan bij de tuintrends voor dit jaar. In dit artikel wil ik het met je hebben over een opvallende trend die in het teken staat van wellness. Wellness staat voor ‘de menselijke zoektocht naar de balans tussen lichaam en geest’ en gezien de zware periode die we momenteel doormaken, is de oorsprong van deze trend niet zo moeilijk te herleiden. In dit artikel vertel ik je hoe je jouw eigen stukje wellness creëert. Ben je al benieuwd? Lees dan gauw verder!

Genieten in de jacuzzi!

Wat is er nou lekkerder dan volledig ontspannen in het bubbelend, warme water van je eigen jacuzzi? Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om zelf een jacuzzi of bubbelbad aan te schaffen. De tuin of een ruim balkon of dakterras is daarvoor natuurlijk de ideale plek. Bubbelbaden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Veel mensen denken dat er een hoog prijskaartje hangt aan de aanschaf van een eigen bubbelbad, maar in de realiteit valt dit reuze mee. Als je liever niet al te duur uit wilt zijn maar tóch kwaliteit in huis wil halen, kun je kiezen voor deze jacuzzi van Fonteyn Spa’s. Het gaat hierbij om een opblaasbaar model die erg gemakkelijk is in onderhoud en bovendien eenvoudig te verplaatsen is. Daarnaast kun je natuurlijk ook gaan voor een traditionele buitenjacuzzi. 

Benieuwd naar alle mogelijkheden of wil je je laten adviseren door een expert? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt!

Kom tot rust in je eigen sauna

Een andere manier om een stukje wellness in huis te halen is door het plaatsen van een sauna. Het is algemeen bekend dat een bezoekje brengen aan de sauna veel voordelen met zich mee brengt, maar voor het gemak zet ik er een aantal voor je op een rij:

  • Een bezoekje aan de sauna heeft een reinigende werking. Door transpiratie openen je poriën zich en verlaten afvalstoffen je lichaam.
  • De sauna heeft een verzachtende werking op spier- en gewrichtspijn. Bovendien werkt de sauna stressverlichtend!
  • Als je regelmatig naar de sauna gaat, werk je aan de opbouw van een betere weerstand. Zo word je minder snel verkouden of ziek.

Sauna’s zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo kun je gaan voor de traditionele, Finse sauna of een infraroodsauna. Als je meer wil weten over de mogelijkheden en als je zeker wil zijn dat je de juiste keuze maakt, is het verstandig om je te laten informeren door een specialist.

De details: zo maak je de ervaring compleet

Om de wellness-ervaring compleet te maken is het goed om stil te staan bij de details. Als je een jacuzzi, bubbelbad of sauna in de tuin plaats, kun je er bijvoorbeeld aan denken om een hoekje in te richten met spa-producten. Als je beschikt over een veranda, overkapping of eventueel een tuinhuisje, dan leent deze ruimte zich hier uitstekend voor. Je kunt denken aan een plank of een kastje met lekkere, zachte handdoeken, een paar badjassen, lekkere zeepjes en aroma’s en geurkaarsen.

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl