Hoger in Google komen met SEO? Zo genereer je meer Online Leads

ClubGreen | juli 4, 2022 | 0 | Bedrijven

Wil jij meer leads genereren om jouw product of dienst bekendheid te geven? Dan kun je eigenlijk niet om SEO heen, oftewel zoekmachine optimalisatie. We gaan ervan uit dat je een eigen website hebt, want zonder website kun je online natuurlijk niet zoveel. Er zijn veel manieren waarop je deze website vervolgens kunt optimaliseren om meer leads te krijgen. In dit artikel lees je er alles over!

Creëer sterke landingspagina’s

Heb je er wel eens over nagedacht op welke pagina’s mensen landen als ze jouw website via Google vinden? Als het voornamelijk jouw doel is om meer leads te genereren moeten deze pagina’s namelijk geoptimaliseerd worden. Je kunt namelijk nog net zoveel bezoekers trekken, maar van een websitebezoeker een lead maken is nog niet zo gemakkelijk. Het beste wat je kunt doen bovenaan op de pagina in het kort al duidelijk maken wat je te bieden hebt en waarom jij daarin de beste keuze bent. Vervolgens ga je meer in op de details, waarbij je steeds beschrijvende tussenkopjes gebruikt die al duidelijk maken welke informatie mensen kunnen verwachten. Voeg geregeld een call-to-action toe, zoals een knop waarmee men gemakkelijk contact kan opnemen, of zelfs een contactformulier op de pagina zelf.

Meer informatie of kun je hier wat hulp bij gebruiken? Kijk dan bij Doublesmart | SEO

Gebruik de juiste zoektermen

Een tekst schrijven over jouw product of dienst is natuurlijk niet zo moeilijk, maar hoe zorg je ervoor dat de betreffende pagina hoog scoort in Google? Dit doe je door er de juiste zoektermen in te verwerken. Om er achter te komen wat het zoekvolume is op relevante zoektermen is kun je een zoekwoordenonderzoek doen. Je ziet dan hoe vaak er op een term gezocht wordt en hoeveel concurrentie erop zit, oftewel: hoe makkelijk of moeilijk het is om met deze term hoog te scoren in Google. Soms is het slim om voor een zoektermcombinatie te gaan die een lager volume heeft, simpelweg doordat je dan een specifieker publiek aanspreekt, en minder concurrentie hebt.

Ga gastbloggen

Een andere methode om niet alleen meer direct verkeer naar je website te trekken, maar ook hoger in Google te ranken is gastbloggen. Als jij artikelen over jouw specialiteit schrijft en deze deels op relevante websites, krijg je daar eigenlijk altijd een link voor terug. Daardoor stijgt de domain authority van je website, waardoor je hoger rankt. Daarnaast zul je jezelf er als het ware mee kunnen neerzetten als expert. Als veel mensen jouw blog lezen en de waarde ervan inzien, zullen ze sneller met je in zee gaan, en dus converteren in een lead. Niets dan voordelen dus, het schrijven van gastblogs!

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl