5 leuke activiteiten om op internet te doen samen met je vrienden of vriendinnen

ClubGreen | september 26, 2023 | 0 | Hobby

Online met vrienden activiteiten ondernemen lijkt op het eerste gezicht wat saai, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Er zijn genoeg activiteiten die je gezellig samen met vrienden online kunt gaan ondernemen. Zeker als het geen mooi weer is en je niet de stad in wilt, is binnenblijven ook een optie. We hebben immers allemaal een webcam en het is ook vrij gemakkelijk om met je vrienden een groepsgesprek te beginnen. Welke activiteiten kun je online onder het genot van een drankje doen?

Online activiteiten

Je hoeft niet altijd de stad in om het gezellig te hebben. Zeker nu de dagen korter worden en het weer kouder wordt, is het ook fijn om even binnen te blijven. Kan de vriendenclub niet naar je huis komen voor een borrel? Dan breng je de borrel bij de vriendenclub door online activiteiten te doen. Denk bijvoorbeeld aan een pubquiz of het online spelen van bingo of een ander gezelschapsspel. We hebben de vijf leukste activiteiten op een rijtje gezet.

Organiseer een pubquiz

Een pubquiz speel je natuurlijk in een pub, maar je kunt deze ook gemakkelijk online spelen. De quizscene is groot en daardoor zijn er altijd wel gemakkelijke of juist erg moeilijke quizzen te vinden. Hoe lastig de quiz is, ligt er maar net aan of je het vaker gedaan hebt. Je kunt de vragen online downloaden en in de groep gooien. Dat kan behoorlijk gezellig worden, want je kunt een vriendengroep van bijvoorbeeld 8 vrienden gemakkelijk opdelen in twee teams. Zo kun je laten zien hoeveel je weet en kun je het verliezende team verplichten om een drankje te nemen. Erg gezellig, dus!

Speel online bingo

Wie denkt dat Bingo een spel is voor bejaarden, heeft het mis. Het is een leuk spel om online met vrienden te spelen. Ook als je de 40 nog niet gepasseerd bent. Reken maar dat iedereen fanatiek meedoet om als eerste ‘Bingo’ te hebben. Je kunt uiteraard zelf de bingoballen trekken voor de webcam, maar er zijn ook veel online sites waar je met een team bingo kunt spelen.

Er zijn zelfs casino- en bingowebsites waar je voor geld bingo kan spelen. Zo is geld winnen online mogelijk, zonder dat je daarvoor veel hoeft in te zetten. Je hebt daardoor dus niet alleen een leuke avond, maar kunt er ook zeker nog een leuk zakcentje aan overhouden. Zeker onder het genot van een lekker hapje of drankje is Bingo een ideaal spel om online te spelen.

Andere gezelschapsspellen spelen

Je kunt er ook voor zorgen dat iedereen hetzelfde bordspel thuis heeft liggen. Op die manier kun je het spel op afstand met elkaar spelen. Handig als je echt geen zin hebt om vandaag lang te reizen voor een vriendenavondje. Als er een pak sneeuw ligt of de sporen glad zijn door blaadjes op de rails, is dit een ideale manier om een gezellige avond te hebben. Je hebt hier uiteraard wel een scherpe webcam en een stabiele videoverbinding zonder al te veel vertraging voor nodig. Je kunt allerlei games spelen met zo’n bordspel. Denk bijvoorbeeld aan Triviant of een ander spannend spel zoals 30 Seconds.

Samen online gamen

Een goede optie voor wie vooral vrienden heeft die graag gamen; ga samen online gamen. Tegenwoordig zijn er platforms als Kick en Twitch waarop je je gameplay live kunt streamen. Het opnemen tegen je vrienden en de hele wereld mee laten kijken is dan ook erg populair. Vroeger moest je een LAN-party organiseren om het tegen je vrienden op te nemen, maar die tijd is wel voorbij. Aan de hand van Discord kun je gemakkelijk met de rest van je team overleggen over hoe je de tegenstander het gemakkelijkst uit kan schakelen. Het is zeker een goed idee voor een spannende avond. Het mooie van online gamen is dat je ook geen fysieke spellen nodig hebt. Je kunt het spel namelijk gemakkelijk downloaden via een gaming platform als Steam.

Netflix feestje

Geen zin om naar de bioscoop te gaan? Dan is een Netflix feestje minstens net zo leuk. Je kunt namelijk ook een zogenaamde Netflix Party organiseren. Natuurlijk hoef je niet per se gebruik te maken van Netflix. Als je een abonnement hebt op bijvoorbeeld HBO, Disney of Hulu, werkt het ook. Kies je favoriete film of serie op een van je favoriete streaming diensten en host een zogenaamde Teleparty. Als iedereen klaar zit, kun je vervolgens de film starten. Doordat je de pauzes volledig zelf in handen hebt, kun je de film even op pauze zetten voor een kleine algemene plaspauze.

Er zijn verschillende manieren om samen online een film of serie te kijken. Eén van deze mogelijkheden is door SharePlay te gebruiken. Als al je vrienden een iPhone hebben, kun je zonder al te veel vertraging allemaal samen naar één film of serie kijken.

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl