8 x een ruimtelijke badkamer creëer je zo!

ClubGreen | januari 30, 2022 | 0 | Wonen

Of je badkamer nou klein is of groot: we zijn het erover eens dat deze plek jouw oase van rust moet zijn. Maar helaas is dat niet altijd het geval, bijvoorbeeld wanneer je je badkamermeubelen niet op de juiste manier inzet en je spullen niet goed kunt opbergen. Sterker nog, dan kan het al gauw een grote onoverzichtelijke ruimte worden. Denk aan handdoeken, kleding, glazen en andere toiletspullen die slingeren door de badkamer bij gebrek aan opbergruimte. En laat dit nou net de plek zijn waar je heel graag even tot wilt rust wilt komen na een lange werkdag in bad of onder de douche. Benieuwd hoe je ruimte creëert in je (kleine) badkamer? We zetten acht tips voor je op een rij!

1. Gebruik grote spiegels

Grote spiegels zijn niet voor niets de eerste en wellicht ook een van de goedkopere manieren om je badkamer optisch groter te laten lijken. Door bijvoorbeeld een spiegel over de hele breedte van de muur te hangen of plakken heb je een meer licht en ruimtelijk gevoel kun je er tevens met meerdere mensen op een drukke ochtend voor staan.

2. Kies voor een lichte kleur

Een lichte kleur is nog een praktische en hele simpele tip om je badkamer optisch ruimtelijker te laten lijken. Kies voor eenzelfde kleur, bijvoorbeeld wit of lichtgrijs of zandkleur en creëer hiermee een rustige sfeer in je badkamer.

3. Kies voor zwevend sanitair

Zwevend sanitair is de meest populaire manier om je badkamer een ruimtelijk gevoel te geven. Doordat het sanitair zweeft, zoals een badkamermeubel, wc of opbergkast, kun je de gehele vloer zien en goed schoonmaken.

4. Gebruik veel licht

Veel licht staat gelijk aan een gevoel van ruimte. Verlicht je badkamer met een aantal spots en misschien zelfs een dimmer om een echte serene sfeer in je badkamer te creëren.

5. Berg je spullen slim op

Slim opbergen in een kleine badkamer doe je door te kiezen voor dichte kasten die de hoogte ingaan. Zo zie je niet ieder toiletartikel staan en neem je minder breedte in beslag. Ook kun je denken aan planken boven elkaar. Zolang je de hoogte ingaat in plaats van de breedte bespaar je veel meer ruimte.

6. Kies voor een inloopdouche

Een inloopdouche zorgt ervoor dat je vloer gelijk blijft en daarmee creëer je ook optisch een ruimtelijker gevoel. Tenslotte is het een stuk veiliger als je niet over een opstap heen hoeft te stappen.

7. Leg je tegels diagonaal neer

Helemaal hip: je tegels diagonaal neerleggen. Denk bijvoorbeeld aan de luxe visgraat legging. Dit kun je ook met tegels doen en het geeft dat welbekende chique en ruimtelijke gevoel in je badkamer. Wil je liever minimalistisch? Kies dan voor grote vierkante tegels in één kleur.

8. Kies voor schuifdeuren

Schuifdeuren nemen minder ruimte in dan klapdeuren, omdat ze naar de zijkant open schuiven en dus niet naar voren of achteren in de ruimte van de badkamer. Wel zo prettig als het ‘s ochtends even druk is.

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl