De personeelskosten van een uitzendbureau

ClubGreen | augustus 30, 2022 | 0 | Bedrijven

Veel werkgevers vragen zich af wat de personeelskosten bedragen als ze personeel aannemen vanuit een uitzendbureau. Hoe werkt het precies? Is het duurder of juist niet? In dit blog leggen we het je uit.

Personeel inhuren via een uitzendbureau

Je hebt dringend personeel nodig en hebt ervoor gekozen om een uitzendbureau in te schakelen. Goed idee, want veel uitzendkrachten zijn namelijk op afroep beschikbaar. Binnen no-time heb jij een invaller waarnaar je op zoek was. 

Daarnaast kun je een uitzendkracht inhuren hoelang jij wilt en betaal je alleen de gewerkte uren (wel met een minimum van 3 uur). Ook hoef je geen rekening te houden met een opzegtermijn en kan je, als bijvoorbeeld de samenwerking niet helemaal lekker loopt, ook zo weer afscheid van elkaar nemen. 

De personeelskosten

Het inhuren van een uitzendkracht is dus best makkelijk en bespaart je een hoop gedoe. Maar, er is wel iets waar je op moet letten. De personeelskosten van uitzendkrachten zijn namelijk niet helemaal gelijk als die van je normale personeel. Het zit namelijk zo:

De uitzendkracht blijft altijd nog in dienst bij het uitzendbureau. Over het algemeen betaal je voor een uitzendkracht dan ook tweemaal het bruto uurloon. Daar zitten alle werkgeverslasten, belastingen, premies en vakantiedagen al wel in verwerkt. 

Maar, ben je dan véél duurder uit?

Nee, dat valt mee. Als je zelf iemand in dienst neemt, dus zonder uitzendbureau, zijn de kosten het bruto uurloon met daarbij de werkgeverskosten (35%) en vakantiegeld- en dagen (18%). Daarbovenop komen nog de kosten voor de salarisadministratie, werving en het eventuele risico die je loopt bij uitval, verlof en ziekte.

Conclusie: 

  • Zelf iemand in dienst nemen: het bruto uurloon plus 75%
  • Een uitzendkracht inhuren: het bruto uurloon plus 90% tot 100%

De extra personeelskosten van een uitzendkracht zijn echter zo weer terugverdient. Denk bijvoorbeeld aan tijdwinst bij het wervingsproces of geen salarisdoorbetaling bij ziekte. Het uitzendbureau regelt dit namelijk allemaal voor jou. De gehele backoffice uitbesteden kan ook! Schakel hier een betrouwbare backoffice partij voor in zodat jij als ondernemer volledig de focus kunt leggen op ondernemen en groeien!

Get help from easyworx!

Wij begrijpen dat het misschien toch aardig ingewikkeld oogt en je nog steeds met vragen zit. Aarzel daarom niet om contact op te nemen, onze experts staan altijd voor je klaar!

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl