Dit zijn de praktische voordelen van PVC vloeren

ClubGreen | juli 14, 2021 | 0 | Wonen

Als je op zoek bent naar een geschikte vloer voor je woning is de kans groot dat een PVC vloer in aanmerking komt. PVC vloeren zijn in veel situaties dé perfecte vloer. Een goede reden om in het aanbod van dit soort vloeren te duiken en je inzicht te geven in de praktische voordelen van een keuze voor PVC vloeren.

De diverse soorten vloeren waarvoor je kunt kiezen

Er zijn diverse soorten vloeren waarvoor je kunt kiezen. Naast opties als een houten vloer, laminaat, parket, tegels, vinyl, tapijt en een betonvloer, kun je kiezen voor een PVC vloer. Hiermee brengen we je een zeer populaire keuze onder je aandacht. PVC vloeren zijn in een grote diversiteit aan uitstralingen verkrijgbaar. Daarnaast brengen dit soort vloeren een aangename luxe en andere voordelen met zich mee.

Wat is een PVC vloer?

De letters PVC staan voor polyvinylchloride. PVC vloeren worden gemaakt van diverse lagen van deze kunststof. Hierdoor wordt er een sterke constructie vervaardigd die wordt voorzien van een beschermende toplaag. Deze toplaag kan in ieder gewenst design worden vormgegeven. Hierdoor is een mooie PVC vloer nauwelijks te onderscheiden van laminaat en wordt in stroken gelegd. Daarnaast zijn vloeren van PVC passend bij iedere woonstijl. Door deze voordelen is een betonvloer geschikt om te gebruiken in iedere woonruimte. Het is zelfs mogelijk om voor een PVC vloer te kiezen voor in de badkamer. Een PVC vloer is een dunne vloer. Dit biedt een aantal zeer praktische voordelen (hierover later in dit artikel meer) maar dit brengt wel als vereiste met zich mee dat de vloer uitsluitend op een geheel egale ondergrond moet worden gelegd.

Praktische voordelen van PVC vloeren

Zoals aangegeven bieden PVC vloeren veel praktische voordelen. Als een van de belangrijkste voordelen wordt de aantrekkelijke prijs-kwaliteit verhouding gezien. Voor een zeer vriendelijke prijs heb je de beschikking over een vloer van een prima kwaliteit. Deze vloer is zeer slijtvast waardoor je er een lange tijd intensief gebruik van kunt maken. Een PVC vloer kan zomaar 25 jaar mee gaan! Een ander voordeel is dat een PVC vloer een zeer geringe onderhoudsbehoefte heeft. De vloer is eenvoudig schoon te houden en is bestand tegen water. Wat weinig mensen weten is dat PVC geluiddempende eigenschappen heeft. Deze vloer is dus uitstekend geschikt als je in een appartement of etage woont of als je partner pas veel later naar bed gaat dan jij.  

Een PVC vloer voelt zeer warm en zacht aan zelfs als je deze vloer niet in combinatie met een vloerverwarming gebruikt. Dit behoort overigens wel tot de mogelijkheden. PVC vloeren zijn zeer dun en hierdoor uitstekend te gebruiken in combinatie met een vloerverwarming.  Daarnaast heeft PVC de eigenschap dat het zich aanpast aan de temperatuur in de omgeving en dat de verschillende lagen van de PVC constructie de warmte zelfs prima geleiden. 

Veelzijdige mogelijkheden als je een PVC vloer gaat kopen (als dat nodig is)    

Het laatste en misschien wel belangrijkste voordeel van PVC vloeren is dat deze vloer in iedere gewenst design verkrijgbaar is. Dit betekent in de praktijk dat een vloer van PVC  passend is in iedere woonstijl. Je hebt dan ook veelzijdige mogelijkheden als je een PVC vloer gaat kopen, als dat nodig is. Een PVC vloer is namelijk makkelijk te verhuizen, zeker als je de keuze maakt voor een click constructie. Je zou zelfs desgewenst één strook kunnen vervangen als er toch beschadigingen zijn ontstaan. Nu we alle voordelen van een PVC vloer hebben benoemd, begrijp je ongetwijfeld waarom dit soort vloeren sterk stijgen in populariteit.

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl