Dit zijn de twee verschillende soorten van SEO  

ClubGreen | maart 29, 2022 | 0 | Bedrijven

Als je een eigen bedrijf hebt dan komt de term SEO je vast bekend voor. SEO staat voor search engine optimization of in het Nederlands zoekmachine optimalisatie. SEO is een heel breed begrip met het hoofddoel om hogerop te komen in de organische zoekresultaten van een zoekmachine als bijvoorbeeld Google. SEO zet je succesvol in door te kijken naar verschillende factoren zoals zoektermen of de snelheid van je website. Bij zoekmachine optimalisatie wordt er onderscheid gemaakt in onpage en offpage SEO, daar gaan we het in deze blog over hebben.

Onpage SEO

Zoals we eerder benoemde wordt SEO marketing dus verdeeld in twee categorieën. Als we het hebben over onpage SEO gaat het zoals de naam al verklapt over optimalisatie binnen de website. Door verschillende factoren op de website aan te pakken wordt er een betere positie op de zoekresultatenpagina behaald. Alles wat je op de website kan zien valt dus onder onpage, vaak is het ook zo dat je hier zelf veel invloed op hebt en het daarom dus relatief makkelijk te optimaliseren is. Om je website te optimaliseren kun je je bezig houden met technische zaken. Denk bijvoorbeeld aan de laadsnelheid van je site, of het robot.txt bestand van de site. Daarnaast kun je je ook focussen op de content die je op je website deelt. Zo kijkt Google er bijvoorbeeld naar hoe origineel jouw content is. Er wordt meer waarde gehecht aan een zelfgeschreven tekst dan wanneer deze gekopieerd en geplakt is of als je een visual zelf maakt in plaats van van het internet afhaalt. Vergeet ook niet de titels, headers en zoektermen op je site!

Offpage SEO

Bij offpage SEO gaat het juist om de optimalisatie buiten je eigen website om. Het is natuurlijk niet gek dat dit soms lastiger te beïnvloeden is, maar het is zeker niet onmogelijk. Je bent bij offpage SEO eigenlijk bezig met het vergroten van de bekendheid van je website buiten jouw eigen website om. Als je het over offpage SEO hebt, dan heb je het over linkbuilding. Misschien heb je wel eens van de term gehoord. Bij linkbuilding worden er blogs geschreven waarin een link naar jouw website staat, die blogs worden vervolgens op andere websites geplaatst. Er zitten echter heel veel regels aan deze linkbuilding blogs, zorg dus dat je je goed inleest voor je aan de slag gaat. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het uit handen te geven. Kijk bijvoorbeeld eens op www.traffictoday.nl, zij zijn een digital marketing agency die jou zeker verder kunnen helpen!

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl