Douchen zonder een natte badkamer

ClubGreen | februari 11, 2022 | 0 | Wonen

Niets is vervelender dan een kletsnatte badkamer na het douchen. En dat niet alleen, het is ook nog eens hartstikke gevaarlijk, want je kunt zo uitglijden. Nu is het dus het meest belangrijke dat je een douchecabine hebt die ervoor zorgt dat je badkamer niet wordt. Daar ligt tenslotte het probleem van een natte badkamer. In dit artikel leggen we je uit hoe je de juiste douchecabine vindt voor jouw wensen en je badkamer droog kunt houden.

De grootte bepalen van je douchecabine

Douchecabines zijn er uiteraard in allerlei soorten, maten en vormen. Van kleine douchecabines van 75 x 75 cm tot 100 x 100 of 100 x 120. In een kleine badkamer is het dus verstandig om niet te kiezen voor een hele grote douche. Dit kan de ruimte snel vochtig maken.

De vorm en deur van de douchecabine

Natuurlijk moet de vorm van de douchecabine passen bij je wensen, maar ook in praktische zin is het belangrijk om te kijken welke vorm douchecabine het beste past om deze zo min mogelijk kans op een natte badkamer te geven. Denk bijvoorbeeld aan kwartrond, vierkant of rechthoekig. Daarnaast is het kiezen van een juiste deur ook belangrijk om een natte badkamer te voorkomen. Zo kunnen schuifdeuren minder water achterlaten op de vloer dan klapdeuren.

De hoogte van de douchecabine

Jouw douchecabine en de hoogte van het plafond is belangrijk om rekening mee te houden. In niet alle ruimtes is het plafond even hoog en je wilt voorkomen dat het water uit de douche spat aan de bovenkant.

Douchebak: ja of nee?

Een douchebak is tenslotte de beste kans om een natte badkamer te voorkomen. Deze bak is namelijk een verhoging die ervoor zorgt dat het water goed kan weglopen. Het belangrijkste is dat de douchebak op een rechte grond wordt geplaatst. Kies je voor geen douchebak, dan moet je de vloer laten aflopen in de richting van putje, anders loopt het water over de gehele vloer heen.

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl