Duurzame manieren om pakketten te verzenden

ClubGreen | mei 20, 2022 | 0 | Bedrijven

Pakketdiensten rijden tegenwoordig af en aan om menigeen van pakketten te voorzien. Alhoewel dit zorgt voor gemak, is de grote hoeveelheid papier en plastic die hiermee is gemoeid niet erg milieuvriendelijk. Met enkele tips kun je als verzender de impact hiervan gelukkig flink verkleinen, zodat je voortaan met een gerust hart je pakketten kunt verzenden.

1. Afmetingen

Het gebeurt ontzettend vaak dat producten worden verstuurd in (veel) te grote verpakkingen. Op die manier wordt er verpakkingsmateriaal verspild, is er meer opvulmateriaal nodig om het product tijdens het vervoer te kunnen beschermen en neemt het pakket onnodig veel ruimte in de bestelbus in. Bovendien zadel je de klant op met een stuk meer verpakkingsafval dan nodig is. 

Het is begrijpelijk dat je als verzender verpakkingsmateriaal koopt in enkele standaardafmetingen en dat de perfect fit niet altijd bestaat. Echter is het aanschaffen van een brede(re) variëteit aan verpakkingsmateriaal ook voor jou als verzender gunstig. Het zorgt er immers voor dat je meer pakketten in één lading kunt verzenden, waardoor je kosten bespaart en tevens ergernis voorkomt bij jouw klant.

Tegenwoordig is het bij sommige bezorgdiensten zelfs mogelijk om producten in de fabrieksverpakking te versturen, in plaats van deze nog in een aparte doos te verpakken. Je voorziet de bezorgdienst zelf van de verzendgegevens, stapelt de producten in een krat en na aflevering kan dat krat weer opnieuw gebruikt worden voor de volgende lading.

2. Materialen

Tevens verminder je de milieu-impact van jouw verzending door te kiezen voor duurzame verpakkingsmaterialen. Maak daarom zoveel mogelijk gebruik van kartonnen dozen of zakken, papieren tape en opvulmateriaal van afbreekbaar plastic, gerecycled kunststof of gebruik oud papier om je producten te beschermen. Laat je klanten bovendien weten hoe ze het verpakkingsmateriaal het beste kunnen weggooien.

3. Verzendwijze

Tenslotte wil je voorkomen dat de bezorgdienst onnodig moet (om)rijden om het pakket bij jouw klant aan te laten komen. Door klanten goed te informeren en bovendien zelf invloed te laten hebben op het bezorgmoment, vergroot je de afleverkans aanzienlijk. Om die reden is het verstandig om te kiezen voor een bezorgdienst die jouw klant de mogelijkheid geeft om afleverdetails te kunnen wijzigen.

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl