Hoe ga je om met zieke werknemers?

ClubGreen | augustus 18, 2023 | 0 | Bedrijven

In de loop van de tijd is het de normaalste zaak van de wereld dat je te maken krijgt met zieke werknemers. De een heeft een paar dagen last van een griep, de ader ligt er door bijvoorbeeld een blessure wat langer uit. In beide gevallen is dat natuurlijk erg nadelig voor het bedrijf. Maar hoe weet je nu zeker dat je daar op de best mogelijke manier mee om kan gaan? En wat moet je zoal geregeld hebben? In dit blog geven we je een paar handige tips om direct mee aan de slag te gaan.

Zorg altijd voor voldoende hersteltijd, of dat nu op mentaal of op fysiek niveau is 

Je doet er maar al te graag alles aan dat een werknemer voor de volle 100% terug kan keren op de werkvloer en niet op korte termijn weer ziek raakt. Daarom is het altijd enorm belangrijk dat je de ruimte geeft om uit te zieken, of dat nu op mentaal of fysiek niveau is. Probeer daarom dus ook nooit om de werknemer te triggeren om weer sneller aan het werk te gaan. Dit kan namelijk alleen maar averechts werken en het herstel belemmeren. En dat wil je uiteraard het liefste voorkomen.

Heb je te maken met langdurig verzuim? Maak dan een planning voor de lange termijn

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat het verzuim voor een langere tijd plaatsvindt. Misschien dat een werknemer overspannen is of te maken heeft met een burn-out. Of vanwege een heftig ongeluk tijdens de wintersport of een vervelende blessure tijdens het sporten is een werknemer niet langer meer in staat om te werken. Op het moment dat je te maken krijgt met langdurig verzuim, is een lange termijnplanning enorm belangrijk. Stem met het huidige team af welke taken over kunnen worden genomen en welke taken tijdelijk niet uit kunnen worden gevoerd. Je wilt immers dat de werkdruk op kantoor gezond blijft.

Het afsluiten van de nodige verzekeringen is een echte must

Of het nu gaat om een langdurig verzuim of een korte ziekmelding. In alle gevallen is het belangrijk dat je de nodige verzekeringen van tevoren hebt afgesloten. Je kunt daarbij denken aan een verzekering zoals een eigenrisicodrager. Zo kom je dus ook nooit voor vervelende verrassingen te staan en ben je optimaal voorbereid op dit soort situaties. Heb jij op dit moment al de nodige verzekeringen voor je bedrijf afgesloten?

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl