Hoe kies je een goede broker uit?

ClubGreen | mei 11, 2022 | 0 | Reviews

Op het moment dat je wilt investeren in crypto, zijn er verschillende dingen waar je naar moet kijken. Als eerste is het belangrijk om te kijken naar de crypto waar je voor wilt gaan. Echter is dit niet het enige waar je naar moet kijken. Er zijn namelijk ook een aantal andere dingen die belangrijk zijn om naar te kijken. 

Als je wilt traden met crypto currency, zul je een broker nodig hebben. Dit is een soort online platform die het mogelijk maakt om crypto te kopen en verkopen. Zonder zo’n broker is het lastig om te handelen in crypto. Een broker maakt het namelijk mogelijk om geld te verdienen aan crypto zonder hier lang voor te moeten wachten. 

Wat is een broker precies?

Een broker kun je zien als een soort tussenpersoon in de crypto wereld. Dit komt omdat een broker de tussenpersoon is tussen jij als koper/verkoper van de crypto en de exchange is. De exchange is een partij die in bezit is van veel crypto. Vaak staat een broker in contact met verschillende exchanges. 

Het voordeel van een broker is dat deze een platform biedt voor verschillende kopers/verkopers en exchanges om samen te komen. Hierdoor is het mogelijk om in verschillende munten tegelijkertijd te investeren. Een broker is hierdoor ook vooral gericht op de beginnende handelaren. 

Wat doet een broker precies?

De broker is de persoon die de bestelling bij de exchange plaatst om je crypto naar je over te maken. Door een bestelling bij een broker te plaatsen en deze te betalen, zorgt de broker ervoor dat de exchange de crypto naar je overmaakt. Soms is het ook mogelijk dat een broker zelf een grote hoeveelheid aan crypto munten opkoopt. Deze kan de broker vervolgens door verkopen. 

Het kiezen van een broker

Het kiezen van een broker is vaak een lastige taak om te doen. Dit komt omdat er veel verschillende brokers te vinden zijn. Het kiezen van een broker is vaak iets wat je doet op persoonlijke voorkeuren. Dit komt omdat er verschillende dingen zijn waar je naar kunt kijken als het gaat om het kiezen van een broker. 

Zo heeft de ene persoon de voorkeur om het nieuwste platform te gebruiken. Als je op zoek bent naar een broker die de meeste munten aanbieden, kan dit een goede keuze zijn. Ook biedt dit vaak de mogelijkheid om meerdere investeringen tegelijkertijd te doen. Verder is het mogelijk om te kiezen voor een broker die de laagste kosten biedt. 

Bij het kiezen van een broker zijn 5 verschillende factoren te vinden die bepalend zijn voor de broker. Zo is het belangrijk om te kijken naar commissies, minimale inleg, kosten, je eigen beleggingsstijl en promoties. Door hiernaar te kijken, is het mogelijk om de ideale broker te vinden. Wil je meer informatie over crypto brokers? Kijk dan op de best bank!

Litebit als broker

Eén van de bekendste brokers om crypto bij te ruilen, is LiteBit. De meeste mensen kennen Litebit wel. Litebit is één van de grootste brokers van tegenwoordig. Ook is het een Nederlands bedrijf. Door de jaren heen heeft Litebit bewezen dat het één van de beste brokers is om voor te gaan. 

Bij Litebit is het mogelijk om met iDEAL te betalen voor verschillende online valuta waaronder crypto. Het is mogelijk om de valuta die je gekocht hebt, direct over te laten maken naar je crypto portemonnee. Als je meer wilt weten over de dienstverlening van Litebit, kan het handig zijn om te kijken naar deze Litebit review.

Aangezien Litebit één van de grootste brokers is om voor te kiezen, kan dit een goede optie zijn om voor te gaan. Voorheen waren de commissies die je bij Litebit moest betalen relatief hoog. Tegenwoordig is dit echter niet meer zo. Nu zijn deze relatief laag geworden. 

Een eigen exchange van Litebit

Litebit is er ook mee bezig om een eigen exchange op te zetten. Op die manier is het mogelijk voor Litebit om te handelen met hun eigen geld. Hierdoor zijn ze niet afhankelijk van andere partijen om de crypto aan te leveren. Dit kunnen ze dan zelf doen. 

Het nadeel van Litebit is wel dat ze geen crypto staking hebben. Dit zorgt ervoor dat je als klant van Litebit geen passief inkomen kunt krijgen over je invesering in crypto. Sommige brokers bieden dit wel aan. Dit kan ook van invloed zijn op de keuze die je maakt voor een broker.

Related Posts

Bamboe zonneblinden

Bamboe zonneblinden

ClubGreen | augustus 24, 2020 | 0

Zonneblinden zijn houten luiken met vaste latten die schuin zijn neergeklapt, ‘Persienne’ is de Franse benaming. Sommige delen kunnen draaien of zijn omhoog geklapt. Het woord blinden komt van binnenluik,…

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl