Hoe kom je snel aan meer bedrijfsruimte?

ClubGreen | maart 17, 2023 | 0 | Bedrijven

Wanneer de zaken goed gaan voor je onderneming dan heb je al gauw meer bedrijfsruimte nodig. Het plaatsen van een nieuwe aanbouw is echter een kostbare aangelegenheid. Daarnaast verandert je bedrijfsterrein ook nog eens in een bouwput. En een loods huren op een andere locatie is dan weer onpraktisch. Gelukkig is er een andere oplossing om aan meer bedrijfsruimte te komen. Door een tijdelijke loods te plaatsen realiseer je snel extra ruimte voor opslag, werk en winkelen.

Wat is een tijdelijke loods?

Een tijdelijke loods is opgebouwd uit een zogenaamd modulair bouwsysteem. Hierbij zijn er vaste elementen van een bepaalde maat, die zich eenvoudig aan elkaar laten monteren tot bijvoorbeeld een wand of een vloer. Doordat al deze elementen vaste afmetingen hebben en bijna naadloos in elkaar passen kun je een tijdelijke loods geheel naar eigen wens laten bouwen. Een wand wat langer of juist wat korter maken is bijvoorbeeld geen enkel probleem. Vaak kan een tijdelijke bedrijfsruimte al binnen enkele weken worden opgebouwd, en is er geen bouwvergunning voor nodig.

De vele toepassingen van een tijdelijke bedrijfsruimte

Een tijdelijke loods wordt in de meeste gevallen aangeschaft wanneer men meer opslagruimte nodig heeft. Maar de loodsen zijn ook voor andere doeleinden geschikt. Zo kan een loods bijvoorbeeld goed dienst doen als tijdelijke werkplaats of als distributiecentrum. Ook zijn tijdelijke bedrijfshallen populair voor evenementen, en kunnen ze worden gebruikt om winkelruimte of een showroom te creëren.

De voordelen van tijdelijke bedrijfsruimte op een rij

Eenvoudige opbouw en afbraak

Zoals al eerder uitgelegd is het opbouwen van een tijdelijke loods een fluitje van een cent. Een team van experts kijkt met je mee om samen een plan te maken omtrent de grootte, plaatsing en materiaalkeuze voor je tijdelijke bedrijfspand. Doordat de prefab wand- en vloerpanelen gemakkelijk in elkaar passen neemt het daadwerkelijke bouwen vaak slechts enkele dagen in beslag. Zit je project er op, dan is de hal ook in een mum van tijd weer afgebroken, zonder gaten in de wanden van je pand of andere schade achter te laten.

Flexibel in het gebruik

Bij het laten plaatsen van je tijdelijke bedrijfspand spreek je vaak af voor hoe lang je de loods huurt. Deze afspraken zijn echter niet in steen gebeiteld. Heb je de hal toch een paar maanden langer nodig, dan is verlenging van de huur bijna altijd mogelijk. Bevalt de hal zo goed dat je hem eigenlijk wel permanent op je terrein wil hebben? Dan kun je in veel gevallen de huurovereenkomst ook omzetten in koop. 

Duurzame oplossing

Een tijdelijke loods is in veel opzichten een milieuvriendelijk alternatief voor het plaatsen van een aanbouw of voor de huur van ruimte elders. Om te beginnen zijn vooral aluminium loodsen doorgaans perfect geïsoleerd. Dit maakt een tijdelijke hal ideaal voor de opslag van bepaalde goederen, maar ook als goed verwarmde werkruimte. Ten tweede bespaar je met de plaatsing van een tijdelijke loods een boel ritjes die je moet maken wanneer je elders extra opslagruimte huurt. Met een tijdelijke loods op je eigen bedrijventerrein bewaar je je goederen namelijk gewoon op je eigen locatie, wat zowel tijd als geld bespaart.

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl