Maak jouw terras zon klaar

ClubGreen | maart 29, 2023 | 0 | Wonen

De dagen worden langzaam langer en de zon gaat al weer vaker schijnen. Het verlangen om meer naar buiten te gaan wordt steeds groter. Lekker in de zon zitten in je eigen tuin. Een makkelijke manier om je tuin een fijne plek te maken om in te zitten is door het gebruik van terrastegels. Deze kunnen op een makkelijke manier jouw tuin een fijne en gezellige sfeer geven. Maar na een natte en koude winter, hoe maak je dan je tuin weer zon klaar?

Schoonmaken

Door de vochtige periode en de bladeren die op de terrastegels hebben gelegen, kan er groene aanslag zitten op de tegels. Dit ziet er natuurlijk niet heel mooi uit, maar kan ook gevaarlijk zijn als dit glad wordt. Als je te maken hebt met beginnende aanslag zal goed heet water genoeg zijn. De algen die de groene aanslag veroorzaken sterven namelijk bij temperaturen boven de 65 graden.

Wanneer de algen al wat langer op de tuintegels zitten, heb je meer nodig dan alleen warm water. Gelukkig zijn er best wel wat huis-, tuin- en keukenmiddelen die het probleem kunnen oplossen. Groene zeep of azijn is vaak voldoende om de groene aanslag te verwijderen.

Herstellen

Door de combinatie van vocht en vrieskou kan het zo zijn dat er een aantal terrastegels het nieuwe zon seizoen niet heeft gehaald. Heel jammer, maar niet altijd te voorkomen. Betontegels nemen namelijk wel wat water op en wanneer dit bevriest, zet dit uit. Dit kan als gevolg hebben dat er scheuren ontstaan in de terrastegels. Sleiderink Bouwmaterialen heeft een heel breed assortiment aan terrastegels en andere bestrating, die jou hiermee kunnen helpen. Hun product specialisten weten alles over bestrating en kunnen je goed adviseren over stappen je het beste kan nemen om toch je tuin zon klaar te krijgen.

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl