Op vakantie zonder zorgen: Beveilig je woning met deze duurzame tips

ClubGreen | april 28, 2023 | 0 | Wonen

Staat jouw vakantie al voor de deur en wil je er zeker van zijn dat je woning goed beveiligd is terwijl je geniet van je welverdiende vrije tijd? Wees gerust, wij hebben dé perfecte mix van beveiligingstips en duurzame oplossingen voor je klaarstaan. In deze blogpost delen we niet alleen een aantal handige tips om je woning te beschermen tijdens je vakantie, zodat je met een gerust hart op pad kunt gaan en een veilig en groener thuisfront achterlaat. Schenk jezelf een lekker kopje (fairtrade) koffie in en laat je inspireren!

Planten als natuurlijke beveiligers

Weet je wat inbrekers echt niet leuk vinden? Doornige planten! Plaats stekelige struiken zoals rozenstruiken of hulst onder je ramen. Zo maak je het inbrekers knap lastig en zorg je tegelijkertijd voor een prachtige, groene uitstraling van je woning. Win-win!

Duurzame verlichting die inbrekers afschrikt

Een verlaten huis is een paradijs voor inbrekers. Laat ze denken dat je gewoon thuis bent door energiezuinige verlichting te gebruiken, zoals LED-lampen met timers of slimme verlichting die je op afstand kunt bedienen met je smartphone. Zo schrik je ongewenste gasten af én bespaar je op je energierekening. Twee vliegen in één klap!

Laat je sloten upgraden door de lokale expert

Onze vrienden van de lokale slotenmaker in Haarlem zijn echte groene experts. Ze weten alles over milieuvriendelijke sloten en beveiligingssystemen. Laat ze langskomen om je sloten te upgraden of een slim alarmsysteem te installeren. Zo ga je met een gerust hart op vakantie en houd je het ook nog eens lekker duurzaam.

Betrek je buren bij je beveiligingsplan

Laat je buren weten dat je op vakantie gaat en vraag ze een oogje in het zeil te houden. Misschien zijn ze zelf ook geïnteresseerd in een groener beveiligingsplan? Je kunt bijvoorbeeld samen investeren in een bewakingscamera’s. Zo creëer je een veiligere, maar ook een groenere omgeving voor jullie allemaal.

Duurzame maatregelen voor een veilig interieur

Natuurlijk is het belangrijk om de buitenkant van je woning te beveiligen, maar vergeet niet om ook binnen milieuvriendelijke maatregelen te nemen. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van je gas, water en elektriciteit als je langere tijd weg bent. Zo voorkom je niet alleen verspilling, maar verklein je ook het risico op lekkages, brand of kortsluiting.

Voilà, daar heb je het! Met deze groene en praktische tips is jouw woning straks een onneembare vesting, zelfs als je geniet van je welverdiende vakantie. Vergeet niet om de lokale slotenmaker in Haarlem in te schakelen voor extra beveiliging expertise!

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl