Tips voor je eigen eerste huis 

ClubGreen | mei 13, 2024 | 0 | Wonen

Voor veel jonge mensen is het momenteel enorm moeilijk om hun eigen huis of appartement te vinden. Als je na maanden (of soms jaren!) zoeken toch een eigen plek gevonden hebt, dan heb je alle reden om daar heel enthousiast over te zijn, en gelijk aan de slag te willen. In dit artikel geven we enkele tips voor de inrichting van jouw eerste huis. Of je nu al iets hebt gevonden, of je nog steeds aan het dromen bent over je toekomstige woning, er zit voor iedereen een nuttige tip tussen. Lees dus snel verder!

Vintage is terug!

Mensen die van kleding houden wisten het al lang, maar ook op gebied van meubilair is het nu zo ver: vintage is helemaal terug in de mode! Je kunt op zoek naar de dichtstbijzijnde vintage winkel, maar tegenwoordig is er ook een hoop op online webshops te vinden. Dat laatste is helemaal handig, want zo worden de meubels bij je voor de deur bezorgd, en hoef je ze niet zelf te vervoeren. Ook is een vintage decor een mooie manier om jouw inrichting iets persoonlijker te maken. Je kunt bijvoorbeeld aan je ouders of grootouders vragen of zij nog bepaalde meubels hebben staan die veel voor de familie betekenen.

Gebruik je muren

Wil je graag een statement maken met jouw inrichting? Vergeet de muren dan niet! Veel woonkamers frissen ontzettend op van een accentmuur. Je kunt ervoor kiezen om één muur van de kamer een andere kleur te geven, of zelfs met textuur aan de slag te gaan. Het kan ook iets minder ingewikkeld, met bijvoorbeeld een paar mooie posters, of een groot schilderij. Het kan ook praktisch zijn om een paar plankjes aan de muur te hebben, zodat je een ruimte hebt voor allerlei kleine spullen waar je anders geen goede plek voor kunt vinden.

Niet te veel willen

We snappen dat het maar al te makkelijk is om je, in je enthousiasme, door allerlei impulsaankopen te laten meeslepen. Dat hoeft ook helemaal niet erg te zijn! Let er alleen wel op dat jouw impulsaankopen een beetje hetzelfde thema behouden. Een stel mooie vintage lampen voor in de keuken kan een heel goed idee zijn, maar niet in combinatie met een hypermoderne eettafel. Probeer één uitstraling te kiezen die goed bij je past. Zo heb je wat houvast zodra je met veel verschillende keuzes wordt overspoeld!

Wees niet bang om gek te doen

In dit artikel geven we je een aantal praktische tips die je misschien wel kunt gebruiken als je je eerste huis gaat inrichten. Het is echter niet verplicht om je ergens iets van aan te trekken! Luister daarom ook vooral naar je eigen instinct: als jij graag een paarse bank met felroze kussens wilt, dan is dat juist waar je voor moet gaan. Een huis vinden kan een moeilijke opgave zijn: als je het voor elkaar hebt gekregen, heb je het verdiend om die plek op zo’n manier in te richten dat jij er helemaal gelukkig van wordt.

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl