Waarom BHV’ers belangrijk zijn binnen bedrijven

ClubGreen | mei 2, 2022 | 0 | Bedrijven

Bedrijven zijn volgens de Nederlandse wet verplicht om personen aan te wijzen die tijdens een incident, de veiligheid kunnen waarborgen. Deze personen worden BHV’ers genoemd, ook wel bekend als bedrijfshulpverleners. Je kunt wel nagaan als er iets gebeurd, dat er personen zijn binnen het bedrijf die hiernaar kunnen handelen en ervoor zorgen dat het probleem op de juiste manier wordt opgelost. In dit artikel lees je waarom het zo belangrijk is om medewerkers te hebben die opgeleid zijn als BHV’er, om situaties op de gepaste manier op te lossen.

Klaar kunnen staan voor andere

Wellicht de belangrijke reden voor het volgen van een BHV cursus, is dat een ervaren BHV’er in staat is om andere te helpen. Dit geldt niet alleen binnen een bedrijf, maar ook in een thuissituatie of op andere plekken waar mensen hulp nodig hebben. Als BHV’er kan je verdere schade voorkomen en ervoor zorgen dat personen de hulp krijgen die ze op dat moment nodig hebben. Het machteloos moeten toekijken en niet wetende wat je moet doen, is dankzij een BHV cursus verleden tijd. Dit geeft niet alleen een bedrijf meer zekerheid, ook het idee dat jij voor deze zekerheid kan zorgen is voor bedrijven van een enorme waarde. Maar hoe gaat een BHV cursus nou in zijn werking?

De cursus doorlopen

Er zijn verschillende organisaties die een BHV cursus aanbieden. Wellicht de bekendste is BHV.NL, met verschillende cursus opties waaruit gekozen kan worden. Zo biedt de instantie de BHV basis en herhaling, ploegleider basis en herhaling, BHV coördinatie (basis), preventie medewerker en hoofd BHV. De basiscursus bestaat uit een 2 daagse opleiding, waarbij de herhaling na bepaalde tijd ingepland dient te worden, dit neemt 1 dag in beslag. De cursussen zijn een combinatie van praktijklessen en online lessen in de vorm van een e-learning programma. De praktijklessen vinden plaats op een locatie naar keuze. Er zijn meer dan 70 locaties in heel Nederland. Zo ben je nooit lang onderweg naar een van de locaties. Op de website van BHV.NL kan opgezocht worden welke locatie voor jou het dichtst bij is.

Een cursus kan voor het eerste gezicht veel geld kosten, maar volgens de wet moeten werkgevers een cursus vergoeden. Na het behalen van de cursus, krijgt de cursist een certificaat met daarop de type cursus die is afgerond.

Wil je niet meer in de situatie terecht komen dat je radeloos moet toekijken zonder iets te kunnen doen, dan is het behalen van een BHV cursus de juiste keuze. Niet alleen is het voor jezelf belangrijk dat je hulpverlenende kwaliteiten beheert, ook is dit belangrijk voor je collega’s of naaste. Zo weet je in elke situatie juist te handelen!

Related Posts

Recente berichten

Wat is detoxen en heb ik een detoxkuur nodig

Wat is detoxen en heb ik…

ClubGreen | november 7, 2022 | 0

Detoxen wordt ook wel eens ontgiften genoemd. De benaming verwijst naar gif of toxic. Neem je gif in, dan zal je intoxiceren. Denk bijvoorbeeld aan alcoholintoxicatie: een vergiftiging met alcohol. Haal…

Categorieën

Over ons:

Op Clubgreen vind je informatie over duurzaamheid en een duurzaam gezond leven. De afgelopen jaren zijn deze onderwerpen steeds nadrukkelijker in onze levens gekomen. En krijgen we er allemaal steeds meer mee te maken. Wij delen onze kennis graag vandaar dit blog. Wilt u een bijdrage leveren aan Clubgreen neem dan gerust contact op. Met jou idee en of voorstel voor bijvoorbeeld een leuke samenwerking. Mail ons gerust op info(a)clubgreen.nl